Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2016 20:45 - Правото на самоопределение
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 605 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Киiвська Русь уже процвiтала, а в московii ще жаби на болотi квакали." /Киевска Рус вече е процъфтявала, когато в Москва още само жаби са квакали в блатата/. Това е цитат от нета.
Вместо благодарност, че дължат държвата си на Киев, руснаците доминират над Киев, и дори смятат това за естественото положение на нещата.
Пиша това заради утъпканото в публичното пространство мнение за Бандера и поради масовото презрително наричане на украинците "бандеровци".
Нека да оставим украинците сами да решат какво да бъде отношението им към Бандера, който впрочем, е националист, и борец за украинска държава.
Съвременните руски националисти и шовинисти съдят украинския националист!
Пак из популистките аргументи се шири обвинението към украинците, че били посрещали немците от Третия райх като освободители.
Дайте да се разберем. Кои сте вие, че да казвате на кого да симпатизират украинците, живеейки в Украйна?! Те не са длъжни да симпатизират на СССР. Имат право на свое самоопределение. Не са длъжни да смятат никого за освободител. Не са длъжни да изхранват никого, освен себе си.
България е била дори съюзник на Хитлер, за което впоследствие си е платила репарациите. Е? И ние ли сме фашисти, бандеровци и всичко, което наричате украинците?
Лошият Хитлер ни връща част от Добруджа, праща войските ни в Македония вместо на източния фронт. Добрият Сталин прави преврат у нас, праща войските ни на западния фронт и не ни дава и педя територия, макар ние коленопреклонно да приемаме всичките заповеди от Москва.
Украйна има същото право на самоопределение, както и ние. Тъкмо е надигнала глава, за да изрази това си право, и разни проруски отрепки и внушават как украинските управници били поробители, а народът им - поробен от тях. Та, демек, Русия ще ги освободи от собствените им управници. Колко ми прилича на 9 септември 1944. Когато войските на СССР под командването на Сталин чрез преврат освобождават България от българските управници. Дали и кое правителство да сменяме, това е наше право и наша работа.
Защо руснаците не се освободят от Путин? Той си прокара специални закони, за да им забрани да протестират и за да им арестува интернета. Именно Путин извърши посегателството над Украйна в Крим и Донбас. И отгоре на това Путин се изкарва по-голям украинолюбец от самите украинци! Не познавам по-голям гьонсурат от тоя човек! И като го гледам, не ми и трябва да познавам. И така ми е предостатъчно!




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182323
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930