Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2017 09:12 - Пасажерите не са картофи
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 4688 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 09.02.2017 09:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
НАЦИОНАЛНА ТРАНСПОРТНА СХЕМА. Това е ключовото решение, което до момента липсва в транспорта. Когато иска да пътува, човек да има гаранция, че от всяка точка на селището си има транспорт до желаната от него дестинация. Това се разбира като мобилност на гржданите.
Защо нямаме национална транспортна схема? Защото тя предполага регулиране на транспортните средства според пътникопотока. А транспортните фирми искат свободен пазар както ако продават домати. Никой не иска да влиза в национална транспортна схема, от което губят гражданите.
Аз имам претенции не само за такава схема, ами и за отделен транспортен уебпортал, в който да има транспортна търсачка и щом набера в нея ОТ и ДО къде искам да пътувам, тя да ми дава инфо за всички видове транспорт в този отрязък от пътя, по часове и цени. В момента, ако ми трябва такава информация, гадая имената на транспортните фирми, налучквам или отивам на сайта на БДЖ.
Искам всичко да е на едно място, в един портал, където мога да се ориентирам не само как да стигна ОТ и ДО, ами и какви видове градски транспорт има в мястото, където смятам да пристигна, от гарата/спирката до желана от мен точка в града. Хотели, хостели, заведения за храна, спешни и други телефони за съответния град.
Всичко, което е нужно за пътуването ми, да се намира в този транспортен портал. Включително и резревации за цяло пътуване с транспорта, хотела, такси и прочее. Човек пак ще плати същите пари за всяка една отделна услуга, само че няма да се върти като катерица в колело.
По същия начин искам организация на градския транспорт - изпиша ли в търсачката ОТ и ДО в даден град, да получа инфо за всички транспортни средства които мога да използвам - по часове и по спирки.
И да попитам транспортния министър - защо практически у нас отсъства вътрешна авиация? 
Сега отварям болния въпрос - този за БДЖ. Значи така. Господин министър на транспорта, сегашен, бъдещ министър. Не ме интересува дали от гробищата ще изкарате ЖП началниците, които са генерирали огромните дългове на БДЖ, дали ще продавате и гащите на жените и на децата на виновните. ИСКАМ УЮТНИ, РЕДОВНИ, ТОЧНИ, АДЕКВАТНИ ЖП УСЛУГИ НА ПОНОСИМИ ЦЕНИ С ВЛАКОВЕ, РАБОТЕЩИ КАТО ШВЕЙЦАРСКИ ЧАСОВНИК. Не искам във влака да вони на пикоч и да вее през незатварящи се прозорци. Искам топли през имата и прохладни през лятото влакове. Искам аптечка във всеки вагон и диспенсър за топла и за студена вода! Искам интерком във влака, по който мога да повикам кондуктора, ако на някого му прилошее например. Искам чисти седалки и пердета, а също - когато е целесъобразно, кондукторът да носи люлки във вагоните за майки с деца. Една майка да може да купи във влака памперси и биберон с топло мляко. Искам безплатен чай за пътниците.
СПЕЦИАЛНО ОТ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА И ОТ ВСЕКИ НОВ ПРЕМИЕР ИСКАМ БЕЗПЛАТЕН WiFi във всяко транспортно средство и в големите градове на България!
Това е!
 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. milchov - Човек,
09.02.2017 14:32
това за национален транспортен портал е страхотна идея. Може да се казва ntp примерно. Влизаш вътре и намираш актуална и подредена информация за влакове, автобуси, градски транспорт, задръствания, дори самолети. Такъв сайт би бил доста популярен и печеливш.
цитирай
2. whitebarde - има такива неща по белия свят
09.02.2017 21:25
ама в България нашите жмольовци не мож ги накара да бъдат точни и акуратни, аком ще пред разстрел да ги изправиш. Как тъй ще лишиш шофьора на мърлявото бусче от Вълчедръм до Крива Бара да тръгва от където си иска, да спира където си иска и да както с иска? Ми то това е недемократично.
Колкото до БДЖ- мирише на пикоч- ами кой е пикал в купето? Как тъй ще лишиш ромите и селяндурите от правото да пият, да се бият , да се онодят, да люпят семки, пърдят и серат във влака? Та това е дискриминация!
цитирай
3. mikula - авторът
10.02.2017 09:16
Аз практически не пътувам, въпрос на пари. Но пък нали пътуват другите хора. Това, което предлагам, е за тях. И за мен, ако мога да си позволя. Но главно за хората.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182028
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930