Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2017 10:48 - Домашно
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 653 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 27.02.2017 06:58


Една хубва песен от времето на Вермахта. Нарочно я слагам тук, за да внеса яснота по въпроса.
Русолизците въпият като върколаци срещу Луната - песента е фашистка! Добре. Да я чуем. Къде в нея има каквото и да е фашистко? Който разбира, вслушайте се в текста.
"Днес искаме да маршируваме и да изпробваме нов марш
в хубавия Вестервальд, където вятърът е така студен.
О, прекрасен Вестервальд..."
Нататък се говори за студения вятър, за малък слънчев лъч, за любящото сърце.
Е? Къде има фашизъм в думите?
Следващият куплет - как Ханс и Гретел обичали да танцуват в неделя, пак там, в любимия Вестервальд. Де е тука фашизмът?
Хайде кажете ми, че хорът изпълнява песента много сурово и застрашително. Е, ми може да я изпълнява както си ще. Карайте така, и забранете на Луис Армстронг да ръмжи в микрофона. Не говорим за метъл групите.
Дааа, обаче нацистите са убивали хора? Това как влияе на песента? Вас някой кара ли ви да убивате хора? Не. Освен ако не сте идиоти. Едно е да слушаш песен, думи, реч, друго е да ПРАВИШ нерегламентирани неща. Който не осъзнава разликата, то си е негов проблем.
Прочетох "Майн Кампф", но това не ме прави фашист. А прочетох книгата, защото исках да науча какво е било мисленето на Хитлер, но от самия източник. Разбрах грешките му, например... Много мразя да ми преразказват какво е писал Хитлер, какво е казал Нострадамус, Ницше, или друг, който ме интересува. Искам самите книги, не преразкази.
Песента. Хубава е и няма защо да се държим като коне с капаци.
Ако сравним с руските песни - ето ви примерни извадки от руски текстове:
- Обичам двама момци, единият ковач, другият токарь, кого да избера? Ох, рябино къдрава, кой е по-хубав?
- Подлият враг ни нападна, да го убием.
- По хълмовете на Манчжурия цари тишина и спят загиналите войници.
- Летят в небето жерави и един ден като умре певецът, и той ще стане жерав.
- Ставай, страна огромна, ставай за смъртен бой.
- В неравен бой отиват всички, за властта на Съветите и до един ще умрат в борбата.
- По Питерска се носи на тройка коне милият ми, отива кум при кума за шаврънтилъци. Вари, кума, чорбица, че кумът ти носи риба. Спестявам ви спомените за младостта, когато кумата си попийвала.
- Калина-калинка моя, сложете певеца под нея да спи.
Божке. Ако не е селски секс, значи се говори за пиене или за смърт. Това са руските песни.
Горката Манчжурия! Да видите на какво я правят руснаците тази тъжна песен! В нея се пее как войниците спят в земята. А бай Иван Руснака я обръща на полов процес: Тихо е в гората, всичко спи, и само порът не спи, понеже си е закачил хуя на един клон. И все в тоя дух. Разни животни, хванати в сексуален капан. И това - върху песен за руски войници!
Мили мои, писнаха ми тъгата, трудностите, гадостите в реалния живот. Не ми трябват тъжни песни. Искам весело, каквото на мен ми липсва. Защо ми е да се натоварвам още и да слушам черногледи неща? Аз и българските народни песни не слушам, които са тъжни, а те са предимно тъжни, животът ни през вековете е бил такъв.
В случая с немските песни, очернени като фашистки. Ами, пукайте се от яд. Тези песни са предимно народни и са подбирани така, че да звучат като маршове /което не е трудно при немското пеене/, и в същото време да са чист жизнерадостен фолклор. Дори когато песента не е народна, пак е така направена, че в нея да няма смърт и гадости. Ето ви "Лили Марлен". Който не разбира немски, е готов да повярва в това, което му кажат. Прочети текста и намери фашисткото? Няма такова. Стоят под фенера край казармата девойка и младеж и се обичат. Прощават се, и образът на момичето ще бъде винаги и навсякъде с войника. За това се говори.
Има да му дишате пушилката на Хитлер, въпреки странностите му и въпреки сертлика му. От летящите чинии, през оръжието-камбана, та до песните на Вермахта, - качество, господа, качество! Отърсете се от табутата, клишетата, идолите. Не ви казвам да обичате Хитлер, той е труден за обичане, казвам ви да се учите. Не ви казвам да отваряте войни, казвам ви да изполвате повече от 10 процента от възможностите на мозъка си.

P.S. Така. Погледнах този постинг и видях минуса, с който е оценен. Много добре! Минусът означава нервнодушие. Но не зрадаи това надникнах тук отново. Имах да допълня този постинг и го правя.
Докато гледах клипа с песента на Вермахта "Schwarzbraun ist die Hazelnuss", вглеждах се в лицата на войниците от филмчето между минути 1.45 и 2.10, поместих тук и клипа. И си казах, че няма да допусна човешки лица да гледат и да изглеждат отново така. Това са или жертви, или хора с подигравателно усещне за всепозволеност. И в двата случая - участници в насилие. Точно това няма да допусна!
Знам, че войната отваря в човека най-злото, на което той е способен. Но това от реалните снимки не е теория, а нещо, през което хората са минали и през което не им трябва да минават пак. И аз не деля хората на руснаци и немци. Просто не им трябва война. Ще разглеждам Вермахта /а от него има много за учене!/, ще ходя където си искам, ще уча от когото и от каквото си искам и ще обуча хората да не воюват. Хем да са във форма, хем да не воюват. Няма нужда да ме разбират или да ми ръкопляскат, не го правя за награда. Достатъчно е да се научат да не воюват помежду си. Това е добро начало. Моята награда. Ами, резултатите. Това е. Аз имам повече амбиции от хората, които вършат добро, но главно доброзорно, от немай къде. Не ми пука одобряват ли ме, главното е всичко да бъде добре.
Все имам усещането, че хората са специално подмамвани да воюват помежду си, за да нямат време да извлекат от себе си най-доброто и то да им послужи. Сред нас единици са екстрасенси, а това е естественото ни състояние! Ние сме ощетени като вид, нашата изначална форма не е сляпа и глуха духовно, както сме сега. Човешката изначална форма не е смъртна. Ние сме ощетени!
И ако работата по възстановяване на способностите ни и по обезщетяването на хората минава през разбирането им за конфликти и война, през немци, руснаци и други нации, то всеки /без да се отказва от нацията си/ ще си преглътне национализма и амбициите и ще отстъпи на моите амбиции, а именно - свят без войни, но с много качество на духа. Няма лидери, няма руски и други империи на духа. Има качество! Хората не се раждат руснаци или турци. Хората стават такива впоследствие. Ей това "впоследствие" трябва да се преработи.
На тия, дето размахват руската сила и я приемат за гарант /гарант?! Хаааа -ха-ха!/, както и на тия, дето разправят, че насъбралите се проблеми и конфликти не можели да се решат иначе, освен чрез война, казвам: С ВОЙНА И БАБА ЗНАЕ. БЕЗ ВОЙНА Е ПО-ТРУДНО, НО ПО-КАЧЕСТВЕНО. ХАЙДЕ ДА ВИ ВИДЯ КОЛКО СТРУВАТЕ И ДОКЪДЕ ВИ СТИГАТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА УМОВЕТЕ. ХАЙДЕ ДЕ. ТРЯБВА ЛИ ДА УБИЕШ НЯКОГО САМО ЗАТОВА, ЧЕ ТОЙ НЕ Е СЪГЛАСЕН С ТЕБ? НЕКАДЪРНИЦИ! НАУЧЕТЕ СЕ ДА РАБОТИТЕ С ГЛАВИТЕ СИ ВМЕСТО ДА РАЗМАХВАТЕ ЮМРУЦИ. ПОЛИТИКАТА Е СЛОЖНА? ЧЕ КОЙ ВИ Е ОБЕЩАВАЛ БОНБОНИ?






Тагове:   немски,   руски,   песни,   фашизъм,   пеене,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182850
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930