Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2017 00:28 - Богатство и любов а ла Карадайъ
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 468 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Наблюдавам предизборен митиинг на ДПС. По ТВ канал. ДПС си мислят, че са различни от Местанския си вариант, обаче се придържат към същата лексика, към същото говорене. Примерно, също като Местан, и Карадайъ се изразва "когато победим", не АКО, а КОГАТО.
То не беше размятане името на Левски, език на омразата, номер 9 и прочее.
Също като Ердоган, нарече нетурските патриоти "фашисти".
Образната символика на Карадайъ - ДПС е кавак, а ГЕРБ - кабак. И заплаши тиквата с есента.
Ха. И още нещо. Карадайъ говори за турците като за инвалиди - нарича ги различни. Сякаш електоратът на ДПС е глухоням. Па може и да е прав Карадайъ.
Забелязвам, че политиците масово използват "кукички" на целите. "Кукичките" са похват, използван от писателите. Как ще накараш читателя да чете нататък? Като заложиш нещо, което да го накара за продължи четенето. В политиката размятат една крайна цел - примерно, както в случая с ДПС, борбата с бедността. За да се преборим с бедността, каза Карадайъ, трябва първо да се отървем от езика на омразата. Демек, ако се заобичаме, ще станем богати. Ако се богатство с любов докарваше, циганите да са най-богати.
Другите партии в срещи с избирателите. Дора Янкова /номер 10/ - направо ти се спи, докато слушаш. Каракачанов /номер 17/ - предимно популизъм в изказанията. Един и същи такст на изказването му се повтаря като развалена грамофонна плоча. Кракачанов повтаря едно и също до припадък в различни региони пред избирателите. Научил наизуст една реч и си я повтаря.
Бойко в Пловдив. Бойко, вземи се обръсни. И вземай пример от Путин, който е дърто магаре, значително по-стар от теб, а изглежда като свежа краставичка.
Никой от изброените политици нищо не казва за европейското бъдеще на България. За повишаване значимостта на България в ЕС. За мястото на България в западните пазари.
Каракачан! Примерно, Британия напуска ЕС. Нейното място става празно. Кой ще го заеме? Ще седим и ще гледаме, докто други европейски държави се облажават в опразнената ниша? Понеже само будала и идиот би оставил Британия да си заема предишното място с облагите и правата в ЕС без да е член на ЕС. Което е заемала Британия, сега трябва да премине в ръцете на държавите, оставащи в ЕС. Е? Къде е мястото на България? Правилно питам вас, бг политиците, понеже ако вие си мълчите и гледате отстрани, кой ще заяви пред ЕС за нас? ЕС не четат мисли по телепатия.
Сега. Колкото до номерата на бюлетините, изтеглени в по жребий в ЦИК.
Номер 9. Сакрално число, ама в доста кофти смисъл. Само един, но много изразителен пример ще ви дам - 9 са загиналите дятловци. 9 е кръв и жертви. За чия сметка? За сметка на носителя на номер 9.
Номер 10, БСП. Пълно, завършено, но и тъпо, скучно, застойно.
Номер 11, ГЕРБ. Смях се, като научих. БСП вряска за промени, обаче жребият е дал на ГЕРБ числото на промяната. 11 е бунтовно число, двигател напред. Понеже не е завършено и се стреми към завършване на процесите. Не знам какво ще стане на изборите, обаче единайската няма да спре дотам.
Фаталът 13 е на партия ДОСТ.
Има хубави числа, но те са раздадени на не особено значими партии.
Лично мен ме интересува една промяна в закона, за която никой не обели и дума. Искам договорите с кабеларките и с мобилните оператори да не се продължават автоматично след изтичане на срока им. Нарочно го продължават, за да начисляват такси и лихви и след срока на договора. Човек да не плаща за изключени радиатори, понеже тръбите на парното минавали през апартамента му. Искам такава промяна в законите.
А като слушам тона на изказванията на политиците, рефренът на ДПС - равноправие и желание да си върнат ролята на "златен пръст", Каракачанов - не може да продължи повече така, БСП - промяна, Бойко - строителство, тоест, пак промяна, но изцяло съзидателна.
От всичките партии само ГЕРБ е разпространила кратко извлечение от програмата си с брошура. А такива брошури трябва да има за всичките 21 партии и коалиции. Ауу, ама много са. Е, ми да се постави по-висок праг за участие в избори пред партиите. Като не ни е по джоба толкова много партии да финансираме за избори. А брошури с извлечение от програмите, може и със самите програми, си трябват. Ще речете, ейй, за какво ти е програмата на дребна партия, която няма да управлява сама? Затова ми е нужно, защото и малката партия може да прокара предлаган от нея закон и аз, избирателят, трябва да знам плановете и предварително, преди изборите.
Питам всичките кандидати за депутати - КЪДЕ МИ Е БЕЗПЛАТНИЯТ УАЙ ФАЙ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ НА БЪЛГАРИЯ?


 


Тагове:   избори,   закони,   политици,   партии,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 180032
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031