Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2017 20:31 - Магяр Танцок
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.05.2017 21:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Унгария.От известно време следя движението на нещата там. Като отправна точка вземаме различията на Орбан с ЕС отноно мигрантите. До един момент нещата се движиха в нормални парметри.
Орбан въстана срещу квотите мигранти на килограм. Прав беше, ЕС няма защо да се натоварва с пришълци, дошли да използват западната социална система и да налагат ислямски религиозни догми в Европа.
Орбан продължи бунтарската си линия н поведение, докто тя не премина границата. Критичната точка беше в момента, когато унгарското правителство направи резки промени в закона за образованието, като специално отсвири университета, основан от Сорос. Сорос, роден в Унгария, прави нещо за тази държава. Орбан каза, че не е честно дипломите от другите университети да не се признват в САЩ, а тези от Соросовия университет - да се признават. Ако ще я караме така, Орбан, да закрием Софийския университет, чиито дипломи се признават на запад, това не е честно спрямо другите университети в България?
Колкото до прословутия университет, Сорос да го направи в България. Обучението за сираци и социално слаби да е поето от самия Сорос. Завършилите го да получават 5-годишен договор за работа по специалността си по проекти по света и у нас. 
Но да последваме линията на поведение на Орбан. След Соросовия университет започнаха заигравките с Москва. Което ядоса самите унгарци.
Забелязвате ли какво се случва? Една иначе здравословна патриотична идея - да се запази Унгария от мигрантско нахлуване - се изражда в полза на Русия. Става замяна на патриотизма с русофилия.
Защо Москва толкова много харесва националистите и техните партии?
Близко е до ума. Допреди двайсетина години Русия имаше контролирани от нея пазари в Европа в рамките на СИВ, имаше сфери на влияние в цяла Източна Европа, включително и военно присъствие, изразено чрез Варшавския договор. И Москва иска да си върне всичко това. Оттам и носталгията по СССР, и дрънченето с оръжия, и мощното разрастване на русофилството. Всичко това обслужва интересите на Русия да притежава колкото може по-голямо парче от Европа.
Националистите - Марин Льо Пен, Орбан, Волен Сидеров и други, както и техните партии, засягат най-тънката струнка на обикновения човек - своето, националното. Който владее националистите, владее съзнанието на народа им. Така съвременните националистични движения, подхранвани от Москва, не са по-различни от едновремешния Интернационал.
Каква ирония! Самите националисти не разбират как Москва ги използва за своите цели. Защото АКО Русия завладее държавите им, най-напред ще се разпрви с националистите. На нея не и трябват хора, концентрирани върху нацията си, тя се нуждае от служители на ключови позиции, ориентирани към отказ от националното в полза на дружбата с Русия.



Тагове:   Унгария,   Сорос,   орбан,   мигранти,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182290
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930