Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2017 09:53 - Проблемът
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 498 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Калиакра.  Слънчев бряг. Това са само последните изблици. Върхът на айсберга, тъй да се каже.
Бизнесът и стоящите в сянката му черни кардинали настъпва или най-малкото, не се поддава на контрол, дотам, че се нарушават обществени интереси. Калиакра. От една страна е програмата Натура, а от друга страна - местните апетити за пари и бизнес. Хората задават въпроси на управниците - няма ли начин хем да спазваме изисквеанията на Натура, хем да правим туризъм, и да печелим примерно. Обаче инерцията е не голяма, а огромна. Дордето се раздвижи държавната машина, я камилата, я камиларят. Какво собстввено искат местните хора за Калиакра? Всеки да си вземе своето парче баница, да раздробят всичко и кой както може. Гладували заради птички и тревички.
Знам какво ще стане, ако в Калиакра отпадне Натура и земята не е защитена територия. Тя ще се разпродаде на по-богати хора и ще имаме проблеми като тези в дискотеката на Слънчев бряг. Тия, дето сега врещят за хляба си, те няма да си изкарват хляба от земите си, а просто ще продадат тия земи и толкоз.
Сега за Слънчев бряг. Скандалът със среднощния шум. Това е само част от проблема. Местните собственици на бизнеси не искат да си развалят рахата и да правят промени. - затова е тази пукотевица. Забележете - как арестуваният диджей обяснява защо е бил арестуван. Репортерката ясно и разбрано му пострави въпроса, на който диджеят многословно не отговори. А е бил арестуван, защото е оказал съпротива на полицията. Едно изречение. Това е обяснението.
Случаят с освиркването на Валери Симеонов заради проверките в заведения по морето. Симеонов определено не е любимият ми политик, обаче няма да поддържам своеволията на собствениците на заведения.
След 22 часа шумът от заведенията трябва да е минимален. Не е само заради съседните жилищни или други сгради. Но и заради самите клиенти на заведенията трябва граница на децибелите както нощем, така и денем. От това се нарушава не само слухът, но и вестибуларният апарат, ако не сега веднага, то по-късно.
Въпросът с шума и с атакуването на Натура е само част от проблема. А проблемът е такъв - българите не обичат да си нарушават ходенето по инерция. Не им се разваля рахатът. Искат да ползват Калиакра като свини, искат да се забавляват като свини в дискотеката, оттам и живеят като свини. Няма стремеж за изпипване на нещата, за качество, за изрядност. Пътят до плажа - изкъртен, по плажа - боклуци, дискотеката трещи по шевовете от дандания. И не е само по морето. София. Ранна сутрин. Мъж софиянец върви по тротоара и храчи като селянин. Храчката му остава да блести на слънцето.
Тоя социалистически навик да правиш нещата през куп за грош си остана. Всеки иска моментално да направи пари, да се метне на джипа с... мацките и ползата от него е дотам.
Завиждате на немците. Е, ми те работят перфектно. Ах, ама какво правели немците по нашите курорти. Правят, защото разбират, че може. Защо не се овъргалят пияни в Германия? Защото няма да им се размине така лесно. У нас контролът е занижен, законите позволяват повече. Например, у нас идват не само от Турция и Гърция, ами и чак от Австралия да играят комар. Е, поне държавата печели ли чувствително? Би трябвало да печелим като в Монте Карло. Като в Лас Вегас. Не е така. Едвам връзваме гащите. Понеже и управлението ни, също като нас, не е качествено. 


Тагове:   политика,   шум,   заведения,   поблем,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182500
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930