Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2017 22:28 - Радев да издигне самолета
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.11.2017 10:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Президентът Румен Радев се закани, че догодина на 3 март ще покани Путин у нас. И какъв бе отговорът от руска страна? Посланикът на РФ у нас каза, че ако дойдел, Путин нямало да ни посети като турист, а трябвало да сключи сделки с нас.
Отвеяните от вихъра българи телешки му се възхищават, величаят го, обявяват го за освободител, а Путин прагматично им отговаря: "Ако дойда на 3 март у вас, на мен каква ми е ползата? Защо да идвам?"
Казвах ли ви аз, че руснаците са винаги користно настроени, дори и когато изглежда, че не е така!
Българите наивно ги възприемат като "необятни руски души", братушки, братя, близки, свои. А какво правят "братята"? Осребряват всичко, дори ако е било и преди векове! Искат благодрност, но самите те не са способни на благодарност. Търсят полза от всичко и не забравят да натякнат, че са ни освободили. Мнооого удобно забравят, че първо техният Святослав Игоревич ни е поробил и оставил под византийско робство, а ако не беше така, вероятно нямаше да има и турско робство! Така че руснаците само са си платили един исторически дълг към нас, и то донякъде, понеже заради робствата сме изгубили и територия, и хора, които не сме си възстановили.
Но да си дойдем на думата за съвремеността и за съвременните ни отношения.
За да благоволи Путин да дойде за тържествата у нас догодина, трябва да му обещаем сделки, каквито на него му харесват.
Каква е ролята в това на президента Радев? Най-елементарното е да го обвиня в русофилия, и това няма да е нищо! Защото изобщо не става дума за Радевите страсти, предпочитания и чувства. Други претенции имам аз към Радев! А именно! На него му липсват въображение и амбиции! Лети много ниско, с кокоши полет! А аз искам от него полет на орел! 
Радев кани Путин и мисли, че с това ще направи добро за Европа и за България. Слаба ракия си, Радев! Знаеш ли кога ще те призная за майстор? Когато, Радев, поканиш Путин и Ердоган, православните патриарси на България и на Русия, както и главния мюфтия на Турция и главния мюфтия на България, руския и турския посланик у нас. И всички те положат цветя на паметниците на нашето освобождение! И всички те признаят, че сега е ново време и слагаме край на неоосманизъм, на робство, на геноцид и на доминиране. Всички сме приятели и даваме дума за това. Ей тогава Европа, България и светът печелят! Оставени сами на себе си, Путин и Ердоган много добре се разбират. Хайде да ги видя, стиска ли им да се откажат от имперски амбиции заради мира! Способен ли си да организираш това, Радев, че да те призная за майстор? Ще ме спечелиш за каузата си, ако направиш това.
Познавайки нрава и на руснаци, и на турци, знам как бунтарски звучи предложенмието ми, но имам готовност за приятелство и с едните, и с другите в името на мира на планетата, на Балканите, в Европа. Можеш ли го, Радев? За да знам за какво да те уважавам!
P.S. И, Радев, докараш ли работата до сключване на тристранен договор между България, РФ и Турция за ненападение, за отказ от нахлуване с войски, за сътрудничество и като две длъжници към България, Русия и Турция, всяка едностранно да си отвори пазарите за наши стоки, примерно за едно сто години напред, миличък, ще гласувам за теб на следващите избори. Ще има защо!

П.С. Хайде да видя колко е миролюбив "миролюбивият" ислям на Турция. Готова ли е тази държава да подпише, че се отказва от териториални и каквито и да е други претенции към България, включително и по отношение на българските турци, на исляма у нас и на вътрешните проблеми у нас? Готова ли е Турция да потвърди отказа си от териториални претенции на Балканите? Готова ли е Турция да подпише договор за това? Да видим наистина ли Анкара е приятел на Бойко! Наистина ли ислямът е миролюбива религия? Способна ли е Турция да пожелае независимост и национално единство на балканските държави? Хайде да видя по силите на Турция ли е да се откаже от политически егоизъм!

Хайде да видим доколко руснаците са ни братя! Способна ли е Москва заради нас, българите, без условия и без претенции да сключи мирен договор с НАТО още на 3 март следващата година! Всяка клауза от мирния договор да е прозрачна, публикувана в медиите. Да го направи заради нас и да разбера, че русофилите са били прави. Хайде да видим руското благородстрво на дело.

Ако има какво добро да видим.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182323
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930