Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2017 11:39 - Платете и после се оплачете
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 1034 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.12.2017 11:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И така, на никулденския празник на банкерите, да им предявим сметката. Понеже всички плащания в крайна сметка опират до тях.
А ето как се образуват плащанията. Могъщо перо от доходите на държавата са нашите месечни сметки: ток, вода, телефон, парно. Ако това не беше така, нямаше да има закони, позволяващи телефонните оператори да ни обръщат на крепостни селяни с договорите си. Щеше да има строг контрол за надписване на сметки. Такъв контрол парактически няма!
В резултат, всички, на които плащаме месечни сметки, си набелязват "жертви", на които да надписват, и които да изстискват като лимон. Твърдя, че аз и семейството ми сме такива жертви.
И точно за да закова в крачка мошениците, тука всеки месец ще публикувам сметките ни за неползвано от нас жилище в София. А е неползвано, понеже заради ниска заплата и високи сметки се принудихме да напуснем стокицата, търсейки работа другаде.
И така, представям ви сметките за ток, вода и парно - платени този месец.
Ток -                                           45 лева.
Парно -                                     49 лева.
Студена вода -                       35 лева.
Кабелен оператор Близу - 90 лева.
Това не са всичките ни разходи. Плащаме също така и наем, и ток и вода на новото място, където сме сега. Но на това ново място поне ползваме. В София ползваме по ден-два на месеца и за ден-два имаме налице горепосочените сметки.
Коментар на месечните сметки в София. Нямаме бойлер, не се перем и къпем в София, парно - всички радиатори са изключени, студена вода - може да сме си измили ръцете и да сме пили по една студена вода. Близу. Там плащаме по 50 лева месечно, от които 10 лева от ползване на кабел на предишния ни софийски адрес, Близу каза, че няма да прекрати стария абонамент на стария ни адрес, няма и да го прехвърли от София в София, а може само да направим нов абонамент. И така - от двата абонамента, които несъществуващото вече Близу източва от нас, по 50 лева на месец. Защо сега е 90 лева? Миналият месец, когато член от семейството ми, разполагайки само с един работен ден свободно време, отиде да плати ангарията, Близу му каза: "Компютрите ни отказаха, има срив/грешка в системата и не приемаме плащания." И така, плащането остана за този месец. С 10 лева по-малко? Просто не е доплатено вероятно, ние не печатаме пари!
И така, драги колеги по ангария, знайте, че ЧЕЗ, Топлофикация София и Софийска вода печелят пари, дори когато служителите им си спят нощем по домовете. Без да ползваме услугите им, този месец сме им платили общо 219 лева!
В момента е заведено дело срещу шефа на Топлофикация именно зарди такива мошеничества. Но не мисля, че той сам си е сложил парите в джоба.
И сега, коледните ни подаръци са в ръцете на Близу, ЧЕЗ, Топлофикация, Софийска вода. Как па изхарчихме 35 лева за два дни, като си мием физиономиите и зъбите с вода! При изключени радиатори плащаш около 50 лева на месец, само защото тръбите на парното минават през апартамента ти! Понеже, както каза по един ТВ канал, представителка на Топлофикация, дори общите тръби в блока отделят топлина, на която ние сме ползватели, щем - не щем. Тоест, клиентът си е изключил радиаторите у дома си, показвайки, че не иска услугите на Топлофикация, но той се води полкзвател на услуги, които не е искал от тази фирма! Заради тръбите. Така било по незнам коя си наредба. Ами да се промени наредбата! Да се промени законът! Ние защо хрантутим тия 240 депутати? За да ни карат параджиите да плащаме за търбите им, вместо те да ни плащат наем.
Другото, което ме вбесява, са колекторските фирми, разбирай, мутри в служба на всеки, който има да взема пари от някого. Кой закон разрешава дейността им? И кое правителство е прокарало този закон/наредба? Не казвам, че дълговете не трябва да се плащат. Казвам, че не трябва да има колекторски фирми!
И понеже така, ако говоря общо, оплаквайки се от неимоверно и неоснователно високи месечни сметки за услуги, които не ползваме, това може да изглежда като общо говорене, затова вече всеки месец ще публикувам месечните ни сметки за жилище, което не ползваме. А се налага да не ползваме, защото в София няма хляб за нас. Сметките - до небесата, а доходите ни не позволяваха и да ядем като нормални хора. И финансовото преследване, финансовата ангария продължават! Не ползваш, но плащаш все едно, че ползваш! При проверка на електромери, водомери и прочее, всичко е наред, а като ти предявят сметката, не ти е ясно защо плащаш. Тия разбойници 50 лева на нищо ги нямат! Смятат, че ако ти шибнат към 50 лева за ток, това е дребна работа. Да, ако месечният ни доход беше между 10 000 и 100 000 лева. Но не е.
И тъй, весели празници. Ние дояждаме продуктите, които имаме. И в тая лудница, член от семейството ми купил риба в София. Попитал дали е очистена. Продавачът отвърнал: "Очистена е, няма да и броим люспите". За тия пари, които смъквате от гърбовете ни, продавачо, не люспите ще броите, ами и ще ми казвате дали рибата е девствена! Впрочем, доочиствахме я в къщи. Това е.
За празниците ще ядем миналогодишно кисело зеле, което пренесохме от София и което пазя в камерата на хладилника.
И въпреки това, имам нахалството да разглеждам в нета офертите за почивки по празниците. Гледам как тия, на които сме платили ангарията, си почиват.
Бойко, весела Коледа!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 180095
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031