Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2018 14:25 - Игрите
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 1020 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Игрите в Пьонгчанг и политическите игри. Нали си спомняте как пуяци, глухари и пауни от мъжки род се издуват и разперват лъскави опашки, за да впечаятлят дамите от вида си? Горе-долу това стана в Пьонгчанг - Ким Чен Ун изпрати там едни мажоретки, облече ги като принцеси и те не просто скандираха в синхрон, те направо дишаха като едно същество. Всичката тая фукотня и демонстрация мен не ме впечатли, ако и светът да бил луднал от възторг. Светът, братя мои, не знае за какво става дума, а па си лудее.
Там, дето Северна Корея отива, ние оттам се върнахме. Ние сме ги преживели тия неща по времето на соца.
Натруфените и нахъсени мажоретки са демонстрация, обаче много пошла. Ще поясня, за да не изглежда, че ей така, злобея. Умея да се радвам с радостта на хората, стига да има за какво. В дадения случай Ким просто внуши на света, че КНДР е достатъчно богата, за да има представителни мажоретки. Много добре си се опитал да влезеш в тона на запада, Кими, обаче яко си изкуцукал.
Вместо да се получи красива изява, получи се парвенющина. У нас имаме такъв тв спектакъл, "Криворазбраната цивилазия". Героинята пита майка си - "дали да си сложи капелината". И какво отговаря майката? "Сложи я, да те видят, че имаш!"
Точно това се случи в Пьонгчанг - "Показахме си мажоретките, да ни видят, че имаме".
И какво от това, че имате?
Това поведение е много характерно като израз на азиатско мислене.
А в целия цивилизован свят "показването" е много по-елегантно и лично. Пример! Една жена е графиня. Княгиня. Принцеса. Тя носи скъпи тоалети и скъпи бижута. Но никога не парадира с тях. Защото е аристократка, а не кабаретна актриса. Тя не носи бижута на килограм, въпреки, че може да си ги позволи. Тя си слага колие само с един диамант, но той е едновременно естествен, скромен и безумно скъп. Който може да чете знаците, разбира. Който не може, нещата минават транзит край него. Една наистина богата жена с благородна кръв се държи естествено, не вдига шум около себе си, но присъствието и винаги се усеща. Винаги влияе на хората.
А какво имаме в севернокорейския случай? Имаме група амбулантни търговци от женски пол, които крещят в червено и се движат като робокопи.
Кими, презентацията на собствената ти държава е като да напишеш хубаво стихотворение - не е достатъчно да е римувано, трябва още и художествена стойност. А художествената стойност идва от настройката на духа.
Казано накратко, можеш да изкараш селянина от селото, но не можеш да изкараш селото от селянина.
Хубави момичета, тия мажоретки, но зле използвани!
И понеже аз съм практичен човек, прегледах класацията в Пьонгчанг към момнента. Кои спортисти водят? Тия, от западни държави, които държави по принцип имат добра изява и в други ресори. Севрна Корея - въпреки "шармантните" мажоретки, е паднала от Швеция на женски хокей. Значи така, Кими, преди да обезглавиш треньора на женския хокей у вас, помисли си - за вас това е чест да мерите сили в северен спорт със северен народ като шведите. Същото щях да кажа и ако българи се състезават с шведи в северен спорт.
В света има само няколко нации, които са царе на хокея, и те са главно от северни държави.
Така или иначе, прави ми впечатление, че северна Корея няма медал, но има мажоретки. И това е нещо.
Кими, от мен ако зависеше, нямаше да ви допусна до Пьонгчанг, не сте готови за това. А като Южна Корея ви е допуснала, вместо да преливате от нарцисизъм и комплекси, опитайте се да се впишете в атмосферата. В момента ми приличате на бай Ганьо Балкански. Имате желание за разговори, но не сте готови за това.  Все още не.


Тагове:   спорт,   игри,   Корея,   Пьонгчанг,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 179929
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031