Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2018 23:37 - А коминчетата пушат
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 567 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Валери Симеонов се опитва да прокара изменение на закона, разрешаващо пушенето на обществени места. Симеонов, да ти се чуди човек на акъла. Въпреки съществуващата забрана, хората си пушат и пет пари не дават. А ти искаш направо да го ударят през просото. 
Конкретен пример. Велинград, т.нар. Търговска улица. Пред хотелите "Брио" и "Маги" има заведения, нататък по улицата също. И навсякъде се пуши. Пушат продавачкоте от магазините край улицата. Пушат минувачите, да не говорим за пияните компании, една от които в момента вика под прозоеците на хората. Часът е 22:25. 
Има проблем с поведението на хората на обществени места. Пак пример. Същата улица, "Търговска", същият град, днес, към 20 часа. Трима младежи в светлата част на денонощието, насред центъра на града се държат арогантно с младо момиче, което ги моли: "Престанете!" И никой не реагира, а това става пред денонощния магазин. Същото беше и една ранна сутрин към 5 часа, когато пияници се псуваха и почти стигнаха да бой пред денонощния магазин. Полицията я няма, пък и никой не я вика. 
Има проблем с поведението на хората на обществени места!
На няколко пъти виждам как родители бият децата си, възпитавайки ги така под прозорците ни. 
Симеонов, ти чувал ли си как пищи току-що обрязано дете? Аз чух. И ми стига за цял живот! Но това е друга една тема за друг един разговор.
Като говорим за пушенето на обществени места, Симеонов, не смеем да си отворим прозорците, понеже - дори рано сутрин - някой пуши отдолу на улицата! 
Бой над деца, пияни компании, среднощни крясъци.
И сега, ако някой ме обвини, че не харесвам Велинград, не е така, харесвам го. Освен това, боят и скандалите са повсеместни в тая държава, включително и по пътищата. 
Само в София миналата година станахме неволни свидетели на разправиите между съпруг и съпруга, които, връщайки се отнякъде, заседнаха на стълбището и си направиха семеен скандал, не им се чакаше дори да се приберат у дома си. Ама говорим за викане над децибелите, които си представяш! 
И какво правят в подобни случаи политиците? Почват се приказки как в училище да се въведе час по това и час по онова. А то боят почва именно в училище пред очите на учителите. И кой обикновено е виновен? То се знае, битият. 
Но това всичкото го почнахте пак вие, политиците, Симеонов. След парламентарната зала боят се пренесе по улиците. 
Тая обществена агресия иска отпор! Всеки да знае, че ще бъде наказан, ако си отпуши агресията на обществено място! 
Първо ще отучим пушачите да одимяват въздуха, и заедно с това ще се създаде нетръпимост към агресия. 
Ето им рецепта как да откажат цигарите. Да постят по време на пости, което включва и отказ от алкохол и от тютюн. А след поста да не продължават да пушат. Аз така отказах цигарите, а щом аз мога, могат и други. 
Сега съм на друга вълна, имам други цели, но това ми е спомен от Божията майка. Малък и хубав спомен. 
Който не иска да се отказва от цигарите, негова си работа. Но ще потиска пушаческите си удоволствия и агресията си на обществени места! 
Започнете от себе си, Симеонов, като в качеството си на депутати изгоните Волен Сидеров от парламента за антиобществено поведение. Той е лош пример за депутат, за политик. Ако искате да промените народа, променете себе си! 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 180010
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031