Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2018 10:15 - Путинозавър
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 849 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Един колега преди мен е коментирал ситуацията с руската рубла.Ще добавя друг аспект от нещата - имиджът на Путин във връзка с икономическия срив в Русия.
Бяхме свидетели на борбите за и против пенсионна реформа. Путин искаше да удължи стажа, нужен за пенсия. На което руските граждани реагираха остро, въпреки забраните за протести, арестите и цялото Кремълско мракобесие.
Сега, без емоции, нека спокойно да анализираме ситуацията. Реформа от този сорт се прави в държави като нашата, която е малка и ние открай време затягаме колана. Казано накратко, когато държавата няма пари, гледа да удължи трудовия стаж преди пенсия. Знаем го от собствен опит. Обаче в българския случай на нас ни се обяснява с ниската раждаемост, с миграцията в чужбина и т.н. Ами Русия? Не ми казвайте, че причините са същите! Колкото и ниска да е раждаемостта, това е държава-континент! Заема почти цяла Азия! И как се връзва новата дупка в руския колан с руските квалби за супермодерни оръжия, за скок в икономиката в отговор на санкциите? Да разбирам ли, че РФ работи по севернокорейския модел?  Имат оръжия и ракети, защото гладуват?
Във всеки случай, гражданите се разбунтуваха срещу реформата и Путин отстъпи. Какво следва от това?
В контекста на обстановката, това не е първият бунт в света по въпроса.
Румънците спяха по площадите, протестирайки. За Гърция да не говорим. Там по всеки повод горещо, гневно, та чак яростно скандират при всяко споменаване за плащане на
дългове. 
Обаче това е Русия! До този момент недосегаемият Путин бе свикнал да демонстрантите, да им пришие по едно криминално обвинение и дело с концом.
След като президентът-идол отстъпи, значи говорим за ерозия във властта му. Това не е онзи динозавър Путин, който изкарваше хората да са бандити и ги наричаше "бандерлоги" /маймуни/ само защото протестират.
На нещо мирише в Русия. В нета /още от президентските избори/ се носи името на Павел Грудинин, руснаците казваха, че само в него им била надеждата.
Аз не казвам нищо, само наблюдавам в момента. Но явно се задават интересни неща.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 180014
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031