Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2018 04:41 - Ефективна армия
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 1123 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.10.2018 04:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
По един ТВ канал показаха реклама за нзбиране на войници, който желае. Гледах много внимателно и ми направи впечатление умореният вид на войниците, напрежение и умора. Ясно е, че работата им е напрегната. И имам предложения към военния министър, в случая Каракачанов, към когото неведнъж отправях критики, казвайки му, че на мен ми трябва бг армия от Рамбовци, а не селяни с пушки.
Има нужда от пари за армията, някои неща се постигат с пари. Но не всичко е скъпо като финанси. Например. На нашите войници трябват повече регенериращи и енергийни храни. Но не енергийни напитки от магазина. Повече коприва и спанак в менюто, вкусно сготвени. Цитрусови плодове. Ядки, особено орехи, имаме ги в България. Ябълки. Чай от шипки. Мед. Десерт от орехи, мед и лимон. Настъргани пресни моркови. Или просто пресни моркови. Сок от кисело зеле, превантивно, противораково. Здравословни храни.
Не струва много пари да има изображението на знака Ом в спалните помещения. А той дава божествена енергия.В спалните помещения да има изписано "Ом мани падме хум".  Всеки войник трябва да знае какво е икигай и да си има свой икигай. Учат ли бойни изкуства? Трябва. Това балансира енергията и привежда в бойна готовност, укрепва духа, дава издържливост. Трябват им познания поне по едно от следните неща: рефлексотерапия, рейки. Трябва им астрално карате, безконтактен бой. Умеят ли това, ще са в пъти по-ефикасни и продуктивни. Руснаците учат такива бойни изкуства в тяхната армия. Има видеоклипове по въпроса.
Ха! Имат ли нашите войници умения по ръкопашен бой? Знам пособия от руски автори - Кадочников, Блажко, Сажин. Който владее английски, да търси в англоезичната литература. Гледате отстрани руснаците и ахкате, а защо никой не се учи? Те имат ръкопашен бой като спорт, армейски, казшки и ръкопашен бой за спецназ! Българската армия с какво е по-долу? С нищо. Всичко е въпрос на труд, амбиции и постоянство.
Нашите войници трябва да са бодри, издържливи, да имат добро самочувствие, да са ентусиазирани в работата си, да са настроени не да умират, а да оцеляват и да побеждават. Да се чувстват не жертви, а победители.  Уважението да доминира над подчинението. Да вършат нещата от уважение един към друг, а не поради това, че нямат избор. В спалните си помещения колко пухкави завивки имат за използване при нужда? Знаете ли как понякога на човек му идва до гуша от суров живот и има нужда да си отпусне душата за малко. Получават ли поздравления за празниците? Това е внимание, което не бива да им отказваме. И, като се замисля, не виждаме по медиите наградени войници /не само офицери/, репортажи от присвояване на звание. Тия хора имат нужда от стимули, и материални, и морални.
Като лична грижа за себе си войниците да имат възможност да обтриват косите си с копривена отвара, телата си - с ментова вода, а зъбите - с прополис. И стъпалата - с аерозолен прополис против гъбички. Мен ако питате, аз направо ще поръчам постелки, импрегнирани с прополис. Това гарантира отлично здраве, липса на инфекции, зарази и други болести. В свободното си време по 10-тина минути  да търкалят в устата си обелена скилидка чесън, без да я ядат. После я изхвърлят. Това умъртвява микробите.
Като работодател на тази армия, аз не подхождам подобно на частниците-работодатели, които искат от служителите си приветливост и ентусиазъм, а откъде ще се вземе това, не ги интересува. Посочвам примерни средства, които ще дадат нужния ефект. Всичко това не отменя нуждата от по-добро заплащане на войниците, нито отменя дисциплината. Но прави живота по-лек и по-успешен.

П.С. Предупреждавам, че използването на плодове, зеленчуци, пчелни продукти  и билки става, след като сте сигурни, че не сте алергични към дадения продукт и той не ви е противопоказан.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182382
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930