Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2018 07:17 - Защо е така
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 316 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След последния терор във Франция пак мослих за проблема с мигрантите. Документът, с който европейските държави са се задължили да приемат бежанци, е несъвършен и отразява едно повърхностно мислене.
Изхожда се от нуждата за спасение на живота на хора в екстремни условия. Благородно като идея, но чревато като изпълнение. Защо? Какви противоречия пречат?
Главното противоречие, дисбаланс, пропаст е в мисленето, с което хора от всякакъв вид /не само бягащи от война/ идват в Европа. Те идват от държави с диктатура, от държави с религиозно политическо управление, от места с диви традиции на мъжко и женско обрязване, от страни с междуособици, липса на демокрация, исват направо от пустинята. И пренасят със себе си съответното отрицателно мислене, от което не се отказват, все едно че са преместили Африка и Азия в Европа.
Да сравним. Симеон СаксКобургГотски. Емигрира по разбираеми причини. Днес тпй се смята за цар на българите, търси си имотите. Обаче нито едно от децата му не говори български! Той се е асимилирал. Внуците му - на тях и през ум няма да им мине да говорят на български, нито се смятат за българи.
А какво става с арабите, преселени в Европа? Техните деца забравят ли арабския? Исляма? Традициите на старата родина, в която дори не са се родили? Има ли и един арабин или китаец, роден на запад и да не говори съответно арабски или китайски?
Няма, защоъо тези хора се капсулират, където и да отидат. Те не сменят настройката си. Те действат като вируси - докато са малко на брой, траят, а когато надвишат критичната маса, вече никого за нищо не питат, а обръщат мястото на Африка и Азия.
Технически това става така. Как тези хора с дивашкп мислене печелят симпатизанти на запад? Освен с другите начини - подкупване, изнудване и привличане на хора, отхвърлени от западното общество, ума и един чисто физически фактор, Не, не става дъма за смесените бракове. Става въпрос за ефекта на стотната маймуна. Когато сто маймуни усвоят нещо /умение, знание/, сто и първата маймуна вече знае нещото по ментален път. Пресметнете - колко пъти по сто са мигрантите в Европа и колко европейци са подложени на ментално възприемане на чужди ценности и на чужд морал. Това винаги засяга първо най-слабите хора - тези, които са в трудност, страх, проблеми със или заради близки, болни, слаби духом, сексуално разпуснати, хора имащи проблем със самоконтрола, хора претърпели загуба. Те са най-податливи.
Именно заради това всички поробители, завоеватели, агресори, щом завладеят дадена територия, първо асимилират населението. За да не се окаже завоевателят да е малцинство и да е податлив като сто и първа маймуна. По тази причина селджуките не са останали една банда мародери, каквито са били. а днес има много турци, които всъщност са някогашните римляни /византийци/, гърци, българи, сърби и други балканци.
Което Османската империя е сторила с Балканите, същото, абсолютно същото в момента някой се опитва да направи с Европа и със запада, чрез нахлуване на африканци и азиатци.
Ако досега не сте знаели, време е да го научите по безболезнения начин, докато не е станало болезнено - мисълта може да бъде заразна, инфектирана, вредна, чуждородна, и се предава по-лошо от хрема по въздушно-капков път. Качеството на мисълта се доказва чрез действие. Не могат да ме убедят в качеството на европейското си мислене мигранти, чието трето поколение родено на запад прави антидържавни атентати.
Тези хора, нигрантите, не са готови за европейските ценности и ние ги приемаме все едно че са готови. Подценяваме сериозността на ситуацията. Много по-тазумно е нуждаещите се да получат помощ в родните си места - за което трябва работа с местните държави в Азия и Африка, натиск върху политиците, чиито държави изпращат най-много мигранти. Правилно, натиск. Тези политици са обърнали народа си на бежанци. Не изхранват населението си и го пращат ние да го изхранваме и лекуваме. Работата да се прехвърли на място в проблемните държави, в Европа да няма мигранти, бежанци, емигранти от други континенти - като начало и това е добре. Тогава ЕС ще си е свършил работата - проблемите се решават на място. И контролът е много по-ефикасен. Сега какво става? Една държава в ЕС изгони някой мигрант-престъпник с доказани престъпления, правени в Европа, а той се връща пак, с други документи, че и без документи. Обикаля така из Европа и пак си криминалства до следващия арест. Пуснат ли го, връща се пак. Първо. Този човек в родината си е свикнал на къде по-сурови наказания, които демокрацията в Европа не допуска. Вроро. Той е с мислене на завоевател и асимилатор, а ние очакваме да се приспособи. Трето. На тоя човек му е все едно къде се намира, стига да става както той иска и да е доволно животното в него /което НЕ е тревопасно, а е месоядно!/
То е ясно, че колкото се отива на изток, животът става по-суров. Всички бягат на запад, а не обратното. Някои будали пледират за нов СССР, обаче който е успявал да излезе на върха в съветско време, пак натам е бягал, на запад. Горки живее в Италия. Съветските артисти и днешните руски,  и до ден днешен обичат турнетата из Амерука. Най-известни от тях - Олег Видов, Савелий Крамаров, там са живели и са погребани - в САЩ.  И като правило, руснаците никога не усвояват чуждия език в чуждата държава, шпарят си по руски и смятат, че другите хора мтрябва да знаят еазика им. Колкото по от изток идва някой, толкова по-малко е желанието му да приеме каквото и да е различно от неговото.
Обаче това не може да продтлжава безкрай. Време е да се сложи ред и проблемите да се решават на място - в Азия и в Африка.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182913
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930