Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2019 16:52 - Цялото кралско воинство
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 2011 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.02.2019 16:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За брекзит. Това нещо, което британците наричат брекзит, изяде главата на премиера, назначил референдума по въпроса, на път е да изяде главата и на Тереза Мей. Но това не е всичко. Ако британците мълниеносно не се отърват от Тереза Мей, следващото, което брекзит ще изяде, са техните глави.
И не, не се втренчвам в единия само брекзит. Имам усещането, че нещо става с Британия. Нещо не е наред и брекзитът е само част от това. Казвам ви, нещо не е наред. И работата мирише още от кралския дворец. Преди не много време в български сайт срещнах коментар от бг журналист. Коментарът съдържаше много интересни неща. Един ден принц Чарлз прави официално съобщение, че майка му е починала в съня си. Съобщава това с прискърбие и прочее. Почти веднага съобщението е блокирано и покрито, кралицата участва в сватбите на внуците си. Все едно, че нищо не е било. Цялото кралско семейство чинно мълчи, изпълнява палячовщините по официалните си изяви. Сега като пиша това, и разбирам защо Мегън Маркъл бе допусната до двореца - за да бъде отклонено вниманието на хората, скандал, негърка стана кралска снаха, какво дете ще се роди.... За да не гледа никой към кралицата, която може да е двойничка и фалшива, както е фалшив Путин. Истинският Путин вече е изгнил в земята, а това, което руснаците размахват под носовете ни е двойник. Нещо такова става и с кралицата на Британия. Забелязвам, че най-силно брекзит го желае кралският дворец и правителството. Веднъж получили желания от тях резултат на референдума, тия от кликата не пускат, упорстват и причиняват на държавата си щета след щета. Не искат друг референдум по въпроса, защото се страхуват от резултата. Никой политик няма политическата воля сам да поеме отговорността и да отмени брекзит, който, ако върви така, или ще отцепи Северна Ирландия от Британия, или ще отцепи ЕЙРЕ от ЕС и ще тласне ЕЙРЕ в колониална зависимост от Британия. Католици, протестанти и прочее. Кой знае. 
Но да речем, че брекзит бъде осъществен така, както британският парламент иска. Това няма да спре бомбата, чийто механизъм вече цъка в Британия. Понеже не брекзит е главното в момента, а онова, което британската клика иска да прикрие чрез него. И процесът на общуване с Тереза Мей е като да правиш секс с болен от венерическа болест /пу-пу-пу!/. В Британия нещо не е наред, просто засега не се вижда, а само се усеща.
Идва ми наум пророчеството, според което Уилям ще бъде последният крал на Великобритания. Сега вече това не ми изглежда така невъзможно, както преди.
Какво може да се направи? Може да се назначи читаво правителство, което да не съсипва страната, с читав премиер. След като темата брекзит се оказа за британците така болезнена, особено предвид двете Ирландии, би трябвало с брекзит най-малкото да се почака. Напомням, че вината задето Ирландиите са две, а не е една единна и независима Ирландия, е на Лондон. Докога британците да чакат за брекзит? Докато разберат, способна ли е Британия на такова мъжество - да даде свобода на Северна Ирландия, която, обединена с ЕЙРЕ, да си остане в ЕС. Или, оставайки в ЕС, Британия да има отлични отношения с ЕЙРЕ.
Защо непрекъснато поставям ЕС в центъра на събитията? Защото Британия се опитва да напусне кораба, смятайки го за потъващ или направо се опитва да потопи кораба на ЕС. И заложници стават двете Ирландии, да не говорим за британските граждани като цяло.
ЕС като цяло, е световна сила, по-голяма от всяка отделна държава, членуваща в него. Самите европейци трудно осъзнават това, от което се възползват други велики сили. И Путин, и Тръмп предпочитат да преговарят с всяка отделна европейска дуржава, отколкото с ЕС, защото не им харесва да преговарят с цяло обединение от държави. Същото е, като примера на хан Кубрат със снопа пръчки - една пръчка се чупи лесно, а цял сноп - не.
Какъв е интересът на Британия? Членувайки в ЕС, тя рискува по-малко фронтални удари, които иначе поема ЕС, разпределя ги и ги отразява.
Но работата е и в друго. Казах, че ЕС е световна сила. Затова и е атакувана като такава. Така изглежда, че най-заинтересовани от мощта на ЕС са източноевропейските държави, които са все под нечия власт - турска, руска. Обаче вече има и други съображения. Вече светът е едно голямо село и достъпът и на Турция, и на Русия няма да се ограничи с източна Европа. Спомнете си, че и двете държави са владели Балканите чак до Виена. Сега няма какво да застане на пътя им към Виена и след Виена. За да запазим добрия тон с тях, както и с Китай, трябва да сме единни. Източна Европа да помни, че без западна тя е половин Европа, готова да се превърне в Азия. Западна Европа да помни, че разстоянията вече не са физически и ние от бившия соц и да искаме, няма да можем сами да възспрем инвазия.
Целта не е конфронтация с Турция, с арабските страни, с Русия, с Китай. Целта е, като сме заели изгодна позиция, да не пускаме Искам хората в ЕС да си дават сметка за съвместната ни сила.
Британия е частен случай на атаките срещу ЕС. Който се опитва да отдели Британия от ЕС, е душманин не само на ЕС, но и на Британия. Какви са шансовете на отделните европейски държави всяка сама да се справи с велики сили? Понеже говорим не само за военни, но и за икономически, и за хуманитарни, и екологични проблеми. И САЩ, и Русия са заели по половин или по цял континент. Никой не преговаря с всеки щат поотделно през главата на Тръмп. Никой не сключва сделка само с Якутия за добив на диаманти през главата на Путин. Китай е населен с толкова много националности, че не можете да ги запомните колко са и кои са. Но преговаря с други държави само Пекин. Ама това са цели и единни държави? САЩ, Русия, Китай. Вярно. Но те се изхранват от такава човешка маса, че която и да е европейска държава не им е равностойна. Виж, ако сме заедно в ЕС, равностойни сме и още как. Те го знаят и това не им харесва.
Какво ще реши Британия, ще видим. Но в момента тя е на ръба. Мислят, че ЕС е единственият им проблем, вината е на ЕС, ако се отърват, всичко ще тръгне по мед и масло. Но аз усещам признаци на боричкане за власт вътре в Британия, което няма да спре, ако държавата излезе от ЕС. Кралското семейство е като Путин - фалшиво, фалшива е самата кралица. Парламентът е цирк, на който някой в сянка дърпа конците. Това е, за жалост.



Тагове:   лондон,   кралица,   ес,   Европа,   Брекзит,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182269
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930