Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2019 06:10 - За Мерцедес и за шопа учещ английски
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 688 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.04.2019 06:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
И тъй, руските медийни фанфари тържествено обявиха, че в Русия ще се произвежда кола "Мерцедес".
Путя се изду като пуяк и пусна новината да броди из нета. Добре. Нека я разгледаме.
Отварям една скоба, Ако на някого е направил впечатление безумно ранният час на писането на този постинг. Това е нищо, скъпи мои. На крак съм от 3 /три/ часа сутринта. Путя, соколе мой, ясен соколе, помниш ли, знаеш ли, Чудо-Юдо наше Деветоглаво, как твоите хора ме удариха през нета след като веднъж разказах как те сънувах? Е! Оттогава страдам от безсъние, лоши сънища и боледувам. И като не мога да спя, сетих се за Русия. Смятай този постинг за твоите камъни по твоята глава.
Понеже хората в нета осъзнаха, че нищо произведено в Русия не може да се мери със западното, Путя реши да отвърне, като докара "Мерцедес" в родината си. Понякога чак се трогвам от усилията му и напъните му. Опитва човекът, с всички сили опитва да покаже на света, че Русия е наравно със запада. За целта дори осинови един куп западни артисти в пенсионна възраст. Старае се да създаде лустро на Русия.
Путя, сериозно, без издевателства над теб. Виж, любезни, външният блясък покорява тогава, когато има вътрешен пълнеж. Как да ти го обясня по-просто, та да стигне и до руския акъл? Ти не виждаш нещата отстрани така, както ги виждам аз.
Какво се крие зад славата на "Мерцедес"? Перфектен труд, високи изисквания към себе си и люта конкуренция с другите такива фирми. Качества! Това прави "Мерцедес" да е супер лукс. Качествата и вътрешният пълнеж. Перфекционизмът.
Ще ми се руските "Мерцедеси" да придобият този вътрешен пълнеж, но ой ли. Вие, руснаците, сте толкова горделиви, че не учене на перфекционизъм, ами най-обикновените чужди езици не научавате. Живее руснакът в чужбина и от 5 километра се намирисва нежеланието и неумението да научи езика, да се приспособи. В България. Дори когато с всички сили се стараете да учите български, акцентът ви остава да крещи. Затова, знаейки навиците ви, нямам много оптимизъм за "Мерцедеса". Дано пък да греша.
У нас, Путя, като начин да интегрираме циганите, държавата им дала нови апартаменти. Новичко, бе! Направо скърца от ново. И какво мислиш направили циганите? Запалили огън насред пода на стаята, вкарали и конете си по домовете си в жилищния блок. Недейте и вие така да правите с "Мерцедес".
Скъпи! Ако тази фирма се обезличи, на запад има куп фирми, готови да заемат мястото и на пазара. Не я мисля аз тая фирма за коли. Казвам ти най-човешки - научете се как се правят нещата. Понеже до момента /подчертавам - ДО МОМЕНТА/ на запад "Мерцедес" е акуратно построена сграда с ландшафт, а руското производство на луксозни стоки в най-добрия случай е говно, покрито със захар. Вашите хора, не някой враг, а вашите хора, гледайки в нета двойните тоалетни в едно и също помещение по време на онази олимпиада, казваха - това е нищо. Един руснак разправяше от собствения си опит как вратата в един жилищен блок паднала върху комисията, дошла да приеме строежа за завършен.
Добре. Хайде да видим кое ще стане: дали "Мерцедес" ще направи от руснаците перфекционисти, даващи всичко от себе си или западната фирма ще обрусее.
Да не стане като вица за Бай Ганю, командирован в Бъкингам да учи английски, откъдето в София получили писмо на български: "ВзЕмете си шопо. не подлежи на обучение".




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182699
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930