Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2019 10:25 - Случаят Местан
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Този постинг не е нито ЗА, нито ПРОТИВ Местан. Тук ще разгледаме въпроса защо става така, както е в дадения случай. Въпросът с движението и сблъсъка на колите е само проявлението на верига от събития.
Веднага хващам бика за рогата. Сравнете. Елена Поптодорова. Серена Уилямс. Кубрат Пулев. Апартаментгейт. Бил Клинтън. Сега и Местан. Те почти нямат общо помежду си? Не е така. Общото е следното: на известен в обществото човек, правещ успехи, с добро обществено положение изведнъж, като гръм от ясно небе му се случва нещо гадно, за което той сам си е виновен. Излагация. Изцепка. Гадост. Както довчера човекът е бил уверен и е бил фурия в работата си, така след гадната случка той се чувства на дъното. Тълкуванието обикновено варира от обвинения към този човек до подозрения за вражески козни. Той се е самозабравил. Враговете му се възползват. Нарочно го преследват. И на други се случва, защо само по този човек цялото общество улюлюка? Горе-долу в този спектър се движат мненията.
Подчертавам, че тук разглеждам само случаите, засягащи успешни и обществено изявени хора, а не престъпния контингент изобщо.
Тези хора, радвали се на обществена изява, изведнъж попадат във водовъртеж от гадни събития. Защо?
От енергийна гледна точка, ако аурата ти е в отлично състояние, няма дори да се спънеш, вървейки по пътя. Ако край теб падат сгради, ти няма да пострадаш, може човек до теб да пострада, не и ти. Понеже имаш енергийна защита.
В случаи като този на Местан, нарушена е енергийната защита и човекът причинява вреди както на другите, така и на себе си.
Но не е само това. Когато един човек доста дълго време е правил успехи или пък позициите му са станали стоманени и неразбиваеми, ей тогава го удря законът на Мърфи. Вярващите го наричат изпитание. Но аз не мисля, че то е неизбежно и непредотвратимо. Избежно е и предотвратимо е. Тъй наречените успешни хора в един момент са се отпуснали вътрешно, спрели са за малко да си вършат обичайната работа перфектно, нарушили са някой свой принцип. И това веднага довежда до удари от закона на Мърфи. Това не е обвинение, това е, за да предпазя онези, които още не са нагазили през просото. Ако ти се командваш вътрешно, нищо не може да те изкара извън релси.
Може да ми възразите, че не всички известни хора попадат под такива удари. Е, ми много ясно, хората са различни и издържливостта им на енергийни и съдбовни поражения е различна. Както, примерно, не всички бизнесмени са милионери.
Можех да ви оставя да се обвинявате и ядете помежду си и ви гледам сеира. Но предпочитам да ви дам шанс да се борите със себе си заради себе си.
Сега имате това знание, действайте.
Каква утеха е това за хора като Местан? Е, ми сега поне знаят откъде ги е връхлетяло злото и могат вместо да се отчайват и да обвиняват света, могат да се променят така, че втори път гадории да не им се случват.  Понеже тая държава България я е грижа както за загиналото бебе и близките му, така и за Местан, какъвто и да е той.  Допуснал е грешка и трябва му шанс, за да я поправи. Ето го шансът: Ако искаш да промениш света, промени себе си.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182651
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930