Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2019 15:02 - Огнените сълзи на Париж
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 441 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Смятах, че няма нужда да вземам отношение по въпроса за Нотр Дам де Пари. Французите към момента добре се справят, духът е към възстановяване на загубите, това е добре.
Но понеже видях в нета новини за измами, свързани с ремонта и разбира се, жлъчни коментари по въпроса, сега излагам гледната си точка.
Самият пожар е резултат от дисбаланс. Винаги всички бедствия се появяват, ако има дисбаланс, нарушена е хармонията. Вероятно в Париж, във Франция или в нещо свързано с тях има дисхармония. Нотр Дам де Пари е поела върху себе си всичко, като гръмоотвод. Пожарът всъщност е пречистващ Огън. Болезнено е за хората, но е така. Тук не изследвам причините за пожара, за това си има пожарна и полиция.  Говорим за енергийната страна на въпроса.
Имало е знаци - на няколко пъти алармата се е включвала като последен знак.
Надявам се французите да обновят хармонията в държавата си. Трябва им ентусиазъм. именно за да опазя ентусиазма им, пиша тези редове. Понеже, като резултат от все още съществуващата дисхармония, появиха се разни зловещи предсказателства и измамници от типа дайте пари за ремонта, за да си напълним джоба. Наред със солидарността, съпричастието, желанието за възстановяване на изгубеното, има ги и тъмните нюанси. И то не само във Франция.
На тези, които се тревожат за нарушената автентичност на сградата, казвам - това не е музей, то е действащ храм, направен за човешки души. Възстановете функцията му и това е достатъчно. Нека е близо до оригинала, но главното е функцията.
Ако в катедралата няма икона на Покров Богорогичен, да сложат такава икона, да я осветят и да се молят Божията майка да вземе този храм, Париж и Франция под покрова си. Не заставайте да се молите с вина в сърцето, застанете с ентусиазъм, с вяра и със сила на вярата. Искайте! Спомнете си за Исус Навин, за да спечели битката, извикал: "Слънце, не залязвай!" Слънцето не залязло и той победил.
Друго, на което обръщам внимание, е спасената фигура на петел, в която има мощи от френски светии и частица от трънения венец на Христос. Това е френският символ на Христовата царственост и Богородица е спасила именно короната на сина си заедно със светиите, които държат тази корона.
На французите казвам - дерзайте и възстановете светинята, за да и се радва цял свят.
На българите казвам - вместо да злобеете кой се е загрижил за Париж, вместо да събира пари за паметника на Шипка, то казвам: Вземете пример от французите. Не пречи да помогнем и за катедралата в Париж, и да си ремонтираме ако паметникът на Шипка има нужда. Като гледате как французите не се примиряват със загубата, вие пък възстановете царските дворци в Търново, Преслав и Плиска. Не завиждайте, а се учете.






Тагове:   париж,   катедрала,   храм,   пожар,   Покров,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 179944
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031