Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2019 08:48 - По въпроса за бежанците
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 259 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.05.2019 09:29


Този постинг не е предизборен, понеже целите му не се изчерпват с изборите. Призовавам всички към малко по-дясно мислене, което е здравословно за обществото.
Както вече споменах и на друго място, политиката на десните е - да събираме блага, за да има от какво да даваме. Левите - дайте на всички от благата, тук и сега, за после ще му мислим после.
Пак повтарям - целите ми не са изборите и не са политически. Обществото има нужда от възпитание на чувствата, и моите действия са в тази посока.
Веднага конкретизирам. По въпроса за бежанци и мигранти. Много е похвално, дето им съчувствате. Хуманност и прочее. Обаче умихте си ръцете относно мигранти и бежанци, а си изцапахте задника в Европа. Не е милосърдие да спасиш едни бедстващи хора, като стовариш проблемите им - цивилизационни, религиозни, морални, политически, здравни, семейни и прочее, върху коренните жители на Европа. Решаваш проблемите на едни бедстващи хора, като натоварваш европейците. Тези бежанци и мигранти имат на разположемие собствения си континент, за да търсят помощ, но предпочитат Европа, защото им е по-мазно. Тоест, не става дума за първа необходимост, а за предпочитание. Ако ще гледате така на въпроса, и аз предпочитам да живея в САЩ, обаяе пуска ли ме Тръмп? И аз съм в нужда! Какво като живея в демокрация, след като съм в нужда?
Ако ще гледаме нуждата на бежанци и мигранти, тогава да решаваме проблема там, където той е възникнал.
С което дойдохме на главното, за което става дума. Трябва да се смени подходът към мигранти и бежанци. Защо? Защото напливът на такива хора може да стане причина за хуманитарна и друга криза, ако той е неконтролиран и заеме огромни размери.
Вместо европейските държави да се карат помежду си заради квоти за бежанци, по-добре е да има един европейски център, който не да настанява мигрантите и бежанците в Европа, а да урежда въпросите на място.Най-напред в медиите да има публикуван списък на държавите, бълващи мигранти, като се посочат причините и дестинациите на мигранти и бежанци. Тоест, КОЙ и ЗАЩО произвежда мигранти и бежанци и КЪДЕ отиват мигрантите и бежанците.
След това - мерки за решаване на проблемите по държави. Защото причините за миграция и за бягане могат да бъдат и са различни. Примерно, в Сирия има война. Обаче сирийският президент е ориентиран към Русия. Да се споразумява с Русия за бежанците си. Тези бежанци са негови, а не наши. Не приемам вина на Европа, поради която ние да изхранваме Хасан и Мохамед, понеже Хасан и Мохамед така искат.
Да се криминализира влизането в ЕС без разрешение от съответната държава, без надлежни документи, включително и за бежанци и за мигранти от други континенти.
Да се потърси сметка от всяка африканска и азиатска държава, бълващи бежанци. Да се иска план за преодоляване на кризата по места, а не прехвърляне на една африканска криза в Европа. Да се заяви на съответните държавни ръководители, по чиято вина ние приемаме бежанци и мигранти - отсега нататък влизането в ЕС е криминално деяние и подлежи на преследване от закона, ако бежанци или мигранти влизат в държава от ЕС без персонално разрешение за всеки кандидат. Начинът да се получи разрешение е чрез кандидатстване преди желаещият да е влязъл в ЕС. Всяка държава е отговорна за бежанците си. Ако нахлуването чрез миграция и бежански вълни се криминализира, самите сирийци ще убият Асад, който е виновен, че не се е погрижил за тях. Стрелба на границите на ЕС, ако мигранти и бежанци не са подали документи в съответното посолство извън ЕС и не са одобрени. И медиите да не се правят на бавачки за бежанците, а да разясняват - отговорен е лично президентът на Сирия, който не се е погрижил за бежанците-негови сънародници.
Или съответният президент сътрудничи на ЕС така, че от неговата държава да не нахлуват бежанци  мигранти, или е виновен за смъртта им.
Проблемите, създаващи бежанци и мигранти трябва да се решават на място, във и заедно със съответната държава. А като приемаме бежанци и мигранти, вместо ние да налагаме мир и ред по света, ние възприемаме чуждата война и я пренасяме в Европа! Запушваме дупки, приемайки бежанци и мигранти от кол и от въже, а можем да отидем при извора на проблема и да насочим течащата вода там, където искаме.
Не трябва да се приемат бежанци и мигранти! Трябва да се принуждават държавниците да поемат отговорност за собствените си мигранти и бежанци, трябва да се предотвратяват вълните от мигранти и бежанци!
Отиваш там, където е възникнал проблемът и го решаваш на място. Или приемат условията ти, или отговарят за смъртта на бежанци и мигранти, които в ЕС вече са криминалци! Исискваш от съответните държавници да се грижат за народите си!
Това е по този въпрос.
В друг постинг ще поговорим за лечението и разходите по него.
Най-голямото милосърдие е не когато подариш риба, а когато научиш човека сам да си лови риба. Защото когато непрекъснато правиш подаръци и не даваш човекът сам да си лови риба и да се изхранва, ти участваш в осакатяването му. И развиваш горделивост на благодетел. Че някой зависи от теб. Затова, не подарявайте работа, лечение и живот на африканци и азиатци. Научете ги те сами да си добиват това у дома си! Това може да се постигне при една обединена Европа, която тотално е решила този проблем, а не се работи на парче от отделните европейски държави.

PS. И освен всичко друго, настанявайки азиатски и африкански бежанци и мигранти в Европа, вие подхранвате тяхната заит и ревност. Именно завистта ги тласка да нахлуват в Европа - виждат чуждия по-хубав живот и го искат наготово. Получават това, което искат, и се убеждават, че правилно не си дават зор в родината си, когато са дошли в Европа и сме им поели грижите. Колкото до ревността... Как мислите, защо карат жените си да носят чаршафи по главите? И налагат това и в Европа? Е, ми, арабинът не понася някой друг да вижда жена му непокрита. И оправдават ревността си с исляма. Когато им отстъпвате, вие ги убеждавате, че те правилно ви правят на маймуни. Защото резултат има - хем Европа изхранва арабина, хем приема фереджето на жена му и отстъпва ли, отстъпва.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 179932
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031