Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2019 21:01 - Тук и сега
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 316 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.06.2019 08:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И така, днес ще говорим за клошарите. Тема нелицеприятна, заобикаляна или замитана под килима. За тях се сещаме главно зиме, когато имат нужда от топъл подслон и топла храна. Впрочем, тези хора се нуждаят от същото и лете.
Имам някои въпроси.
Някой в социалното министерство изследвал ли е кой и защо става клошар? Коя група хора е рискова и от нея най-често излизат клошари? Правете разлика - едни са само без доходи и ровят в кофите за боклук, търсят храна. Други освен това са и бездомници. Няма да слушам глупости, как по соца всички имали работа. Днешните клошари не са просто безработни. Те имат определени проблеми, те са аутсайдери. И разберете, че не става така - под строй всички на психолог, под строй - на трудовата борса. Има нужда от изследване на проблемите им - кое ги е довело до живот на улицата и как това нещо да се коригира.
Също така, не искам да чувам как то не можело, властта, системата и прочее са виновни. Не ми трябват виновни, трябва ми решение на проблема. Управниците ще намерят приемливо решение, за да не стават хората клошари в раямките на тази система, на тази си власт. Кои са причините тези хора да изпаднат от социума? Нямат помощи, пенсии, доходи? Жертви са на нещо? Искам отговори. Когато получим отговори, ще мислим как да се справим с проблема. Давате ли си сметка, че, ровейки из боклуците, тези гладни хора разнасят зараза? И не са виновни за това!
Лично на мен ми прави впечатление, че типичните клошари не са цигани. Циганите живеят стадно в гета, потънали в мръсотия, беднотия, кражби и насилие, но заедно. Не са и турци. Турците също живеят заедно.
Знам, че първото ориенталско съображение, което ще ви дойде на ума е - порасналите им деца не ги гледат. И не ви идва на ума, че дори и на възраст, тези хора имат достойнство и им трябва приличен живот, самостоятелност и участие в живота на обществото. То такова "съчувствие" направо граничи с дискриминация по признак на възраст. Работата е там, че не всички бедни, безработни и възрастни искат някой да ги метне на гърба си, да ги издържа поради старост, те отначало иомат желание и някакви сили, но обществото постепенно ги отказва от хъса им - на кои години си, стой си в къщи. Така угасва най-напред желанието за изява, а после и силите, които, дори и да са налице, не служат за нищо.
Не всички клошари са стари.
Има безпризорни деца!
Вие ми кажете - вярно ли е това? Живеят ли в района на централна гара София в шахтите под земята бездомни хора с малки деца? Така ли е? Има ли циганин, който им събира наем за ползване на шахтите по 1000 лева годишно? При това, той се пазари за наема направо пред минувачите. Вярно ли е? Тая гара я е строила държавата, притежава я БДЖ, а цигани и вземат наем от бездомниците в шахтите? Така ли е? Хайде, нека да греша. Нищо такова да няма! Но вярно ли е?
Има ли там малко момиченце, между 10 и 12 годишно, което вече знае такива неща за половия си орган, че не иска да говори за него? На циганските подигравки дали си маже оная работа с еди-какво си, че да расте, детето отговаря с мълчание. Това вярно ли е? Майката бори ли се с цената на всичко? Ама на всичко! Има ли такива съдби? Има ли такива хора? Дори един такъв човек да има, дайте да му помогнем!
Искам от правителството стратегия за борба с бедността. Ако човек е беден, да не допускаме да изпада от социума! Терористи, чуждородни религии и всяка духовна зараза засягат първо изпадналите от социума хора!
И като говорим за цигани. Ако за мен има закон за етажната собственост, ззаащо за тях няма? Техните жилища са незаконни, не отговарят на никакви хигиенни условия, циганчетата и до днес имат въшки и чревни паразити, човек да го е страх детето му да ходи в едно и също училище с циганетата!
Влезте в една класна стая, в която учат само деца от мургавия етнос. Дори когато е празна, стаята мирише на циганско. Това го зная от опит.
Няма последователна политика с циганите, през цялото време слушаме само колко били онеправдани. Тая грамофонна плоча се изтри и никой не и вярва! Няма напредък в съзнанието на циганите - те не се стремят да са чисти и спретнати, дори и ако са бедни. Дворовете им са пълни с боклуци. Циганите масово са агресивни и са склонни да нарушават закона. Посягат на полицаи, на кондуктори, на служебни лица и не лежат в затвора, дори и при рецидив!
Хора! Българи! Време е да си почистим двора. Да накараме всички да влязат в час! Които не могат и са изпаднали като клошарите и бездомниците - да им помогнем!

П.С. Като говоприм за циганите.няма последователна държавна политика против ранните бракове. Бракът между или с непълнолетни със закон да се обяви за невалиден. Съжителството също да се криминализира, ако поне единият партньор не е пълнолетен. При неспазване на закона, на съд да отиват родителите на непълнолетните, а самите непълнолетни - извеждани от дома и настанявани за отглеждане.
ЗАЩОТО. Какво е положението в момента? Циганките забременяват на по 12 години и като нямат образование и работа, обществото, тоест, ние им плащаме помощи и издръжки. 15-годишен циганин от Велинград, прясно женен, - болят го тестисите при секс. Лекарят му предположил. че тестисите са изпразнени от много секс. Ами ако младоженецът има възпаление или полова болест? Това би означавало, че жена му, която вероятно е дете, вече също р заразена. И циганинът ще продължи да сее зараза. Това да се женели като тийнейджъри, било тяхна традиция. Хе. Че то аз мога да втведа традиуция тричане на цигани. Ще си променят традициите или ще се махнат в Индия, откъдето са дошли, а там ранни бракове- колкото им душа иска. Тука традициите са европейски и няма място за цигански дивотии. Или влизат в час, или - Индия. Ако тя ги иска. А ако не ги иска, циганите нямат избор. Това не дивата им и противна Азия и нашата търпимост има граници.
Толкова по циганския въпрос.

П.С. По въпроса за клошарите. Те най-много се нвъдят в големите градове, в провинцията нямат никакъв шанс. И понеже държавата ги е зарязала, престъпният свят ги използва. Полицията - слаба работа в защита на бездомниците. А защитата е, като се разкриват и унищожават престъпни мрежи за изполозване на клошари, босовете им ги пращат да просят по морето, нв чужбина, там, където ходят богати хора. Защо престъпните босове дават хляб на просяците, а не държавата? Ако могат да просят, работейки за престъпници, не могат ли да вършат нещо полезно за обществото?  Липсва организация на грижите за такива изпаднали хора. Не знам дали и законът достатъчно ясно е регламентирал положението им.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182842
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930