Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2019 20:38 - Другият поглед
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 328 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 07.07.2019 21:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гледах филм за Северна Корея. Западният журналист, който представяше на публиката си тази държава, преливаше от евфемизъм и толерантност.
Аз обаче, като нямам задължението да си мълча, за да не би мнението ми да не се хареса на дебелия Ким, ето какво видях .
Севернокорейците са захлупени хора, и техният национализъм граничи с фашизъм. Фанатици. По-лесно ше ти простят, ако пръднеш на обществено място, отколкото ако зададеш неудобен за тях въпрос относно дебелака Ким. Тресе ги култ към личността на Ким и на баща му и на дядо му.
Според тях, да критикуват ръководителите си, означава да критикуват себе си. Не търпят критика към себе си, понеже се смятат за безгрешни. А критиката към Ким е кощунство. Захлупена работа, ти казвам.
Гледах една фермерка, която нагости западняка с някаква лчта супа. Пред човека бяха разположени подноси с храна, за да не кажем, че в Северна Корея няма. Обаче! Ядат на земята! Като животни! нямат дори софра. Просто подреждат подносите с храна на пода! От Северна Корея по-зле са само туземците в Сомалия. Или племената из екваториалните гори, където и цял ден да обикаляш, няма джан-джун.
В дома на фермерката на стената висяха портретите на Кимовите роднини. Което веднага ми напомни за руския виц, че в семейната спалня се намирал портретът на Сталин и съпругът не можел да си върши мъжката работа от притеснение - постоянно се страхувал да се обърне с гръб към Сталин...
Бе показано новопостроено международно летище, на което пасажери няма. Лъскаво, огромно и празно.
Магистралата, водеща към границата с Южна Корея е празна. Мъртвило. Това е усещането от подобни обекти в Северна Корея - мъртвило. Поддържано, лъскаво и мъртво.
Хората в Северна Корея са войнствено настроени, груби и нула толерантност. И направи ми впечатление - да спориш с тях е като да спориш с радиото.
Докато мислят и живеят по този начин, колкото и голяма територия да имат, пак ще е същото мъртвило.
А бе, все едно си на Пискарьовското гробище, а не сред голям град с живи хора.
Навред портретите на Кимовите мъртви дъртаци. Направо да те догнусее.
Народът на Северна Корея се е обезличил от страх и диктатура.
Но все пак благодарим, че можем да видим по телевизията обикновените хора севернокорейци, доскоро и толкова нямаше. И, ах как познато - целият свят им е виновен, ако нещо не върви или не е както го иска Ким. Самокритка, толерантност - нула. Всичко различно опт тяхното е вражеско.
Не знам дали и в затънтените кътчета на Анадола има хора, които ядат от земята, седнали по турски.  А в Северна Корея това го видях на филма.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182745
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930