Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2020 19:06 - Какво да се прави
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 352 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.08.2020 19:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес ще говорим за Русия, по-точно, за Хабаровск. Там от известно време текат протести на гражданите срещу Путин. Българските медии тоя въпрос го замитат под килима, гледайки да угаждаме на Путин. Историята накратко. Причината за вълненията в Хабаровск е арестът на местния губернатор Сергей Иванович Фургал. Следственият изолатор ОТ МОСКВА изпраща свои служители, които отвеждат Фургал в Москва. Арестуван и изолиран от външния свят. Забрана за писма от близки, от семейството. Недопускане на адвоката до подсъдимия. Носят се слухове за изтезания, на които Фургал е подложен в изолатора. Поради голяамата популярност на губернатора в Хабаровск, Москва просто не допуска никого до човека и не го съди в Хабаровск.
Сергей Иванович Фургал е от партията на Жириновски - ЛДПР. След ареста на Фургал, Путин бе готов да назначи губернатор от своята партия "Единая Россия". Народът се разбунтува. Още повече, че арестът бе повече от подозрителен и с бели конци шит. 
Жириновски изпрати човек от своята партия за нов губернатор - Дегтярьов. Веднага в нета плъзнаха снимки как Дегтярьов и Жириновски се къпят заедно в руска баня. Хабаровск се развика - Дегтярьов, върви на баня!
Понеже хората са си избирали Фургал! 
В нета има запис, в който представител на Москва казва на Фургал -  Рейтингът на Путин пада, а твоят расте! Това е недопустимо! 
Как се стига до ареста? За да имат причина за ареста на Фургал, СИЗО /следственият изолатор, който в Русия е чудовище с много пипала/, най-напред арестуват съратник на губеирнатора, за който съратник знаят, че е онкологично болен. Тикват го в изожлатора и му спират лекарствата. Човека го боли от онкологията. Казват му следователите - или подписваш всичко, което ти кажем, или без лекарства. И човекът подписва показания против Фургал. Въз основа на тези показания СИЗО и арестува Фургал. 
Хубаво си помислете, всички русофили - вижте как съветската власт никога не си е отивала, действа по същия начин, без значение дали е КГБ, дали е СИЗО, дали е ФСБ, дали е ГРУ; Помните ли как лигите на Брежнев се точеха по трибуните? Брежнев гледаше като говедо. Е, това беше, защото и на Брежнев са му спрели лекарствата, за да го уморят по-бързо. 
В цивилизованите държави това се нарича нарушаване на човешките права, умишлено убийство на болен човек, държавен тероризъм. А в Русия.... Тя не е цивилизована. Щом висшите и полицаи си служат с такива метожди, това е дивашка страна. 
Тоест, арестът на Фургал се основава на насилие над друг човек, на заплаха за живота на друг човек. Спокойно може да се каже, че този арест е незаконен. Аз именно затова още в самото начало казах - защо Москва бърза да отмъкне Фургал от Хабаровск и защо еи това криене на подсъдимия? Защото обвинението не е сигурно в обвиненията. 
Адвокатът на Фургал е подписал документ за неразгласяване. Тоест, каквато и информация да получи по делото, няма право да я разгласява. И не до приключване на делото, ами години наред. Така правят в Русия. 
И ако някой вземе да ми сравнява протестите в Хабаоровск с тия у нас, просто ще му избия зъбите. Путин изпрати срещу Хараобовск Росгвардия, изпрати чеченски военни отряди, изпрати военния министър Шойгу. Хабаровск е обкръжен. Чеченският командир Кадиров искал от града да му плаща данък! Сякаш Чечня е държава в държавата! Идва Чечна на Далечния изток, разполага си войските и иска данък, който не е за занъчната система на Русия, а е лично за Кадиров! При всичко това, гражданите на Хабаровск правят протеистни шествия без да се разплуват, лежейки из палатки и без да цакат карти и да си цъкат по таблетите под тентове! Е? Прилича ли ви на София с катунарските принадлежности на протеста? Не. 
Тия у нас искат да съборят Бойко, който ги оставя да замерват хора и сгради с яйца и домати. В Хабаровск хората защитават избрания от тях губернатор! И само защото протестират, Путин им изпраща войски и всякакви Беркути и друга частна военщина, за да ги съсипе. 
Мутрите в Русия си имат батальони бойци. И тях също Путин е изпратил в Хабаровск. Росгвардия отишла там заради военни учения. Обаче тия учения не се правят вътре в града, а военните се разхождат из града и не помислят за учението си. 
Какво да прави Хабаровск? Това е може би най-интересното. Както са обкръжени от войска и други мутри и бандити, изпратени от Путин, хабаровчани нямат много възможности. Така изглежда. Самите граждани едва сега само си задават въпроса какво ще стане, ако се отделят от Русия. По принцип, имаме Донецка народна република. Защо да няма и Хаобаровска? И като са тръгнали едни сравнения с Каталуния, с Косово и прочее из мрежата. Руснаците все още не си дават сметка, че те не живеят в цивилизована страна. Случаят Фургал го доказва. 
Регионът на Европа има своите особености, а Далечният изток - свои. Като отчитам това, смятам, че Хабаровският край има шанс, но това си зависи само от него. Ако подберат точните държави, към които да се обърнат, ще са на печалба. Това е Азия. Там е наоколо китайци, монголци, мюсюлмани, и Русия. За Циганистан Индия и не говорим. Тоест, дивотия. Хабаровск е като едно островче. Но! Наооколо са Япония и военните бази на САЩ. Което дава възможгност на Хабаровск да се еманципира от Русия с помощта на този, към когото се обърне. Не съветвам Хабаровск да се включи в състава на друга държава. Съветвам ги да си искат свободата. И като я получат, да сключат изгоден за тях договор със САЩ или с ЕС, ако САЩ не искат. Макар че американците ще са луди, ако изтърват парче азиатска земя, което самичко им се предлага. Договоърт е изгоден за САЩ или за ЕС. Без да влиза в техния състав, Хабаровск си издейства особен статут. Американците ще имат нови военни бази на Далечния изток, а гражданите на Хабаровския край ще добият право на американско гражданство, на работа в Америка, ще си договорят износ на местни стоки, откриване на нови работни места. Ето ви за пример Турция. Тя не е в състава на САЩ, не е и в ЕС, обаче има особен статут. Е, нещо такова може да постигне и Хабаровск. Ако, разбира се, излезе от руската кома, от вцепенението, от страха и зависимостта от Москва. 
Путин ще пречи на това с всички сили. Но нали е казано - ако обичаш някого, пусни го. Ако се върне, твой е. Друг е въпросът дали Путин и неговата Кремълска шайка имат гащи за това. 
Когато трябва на дело да се покаже хуманизмът на Кремъл, идват батальони, Росгвардии, чеченци и друга стан. 
Това много ми напомня за 1905 г. Селяните тръгнали към царските дворци да просят хляб и милост. А царят ги посрещнал с войска и с пушки. Както прави днес Путин. Повтарям, в Хабаровск няма палатки и други ориенталщини. Няма замерване с предмети. Има протестни шествия. Никой от хабаровчани не ходи по протести с раница на гърба. Не докосват обществената собственост, както е у нас. И въпреки това - войска и заплахи, оръжия и танкове!
Хабаровск може да си изиграе картите и да спечели. Кое е най-лошият вариант? Градът дао остане в Руската федерация. Нямат какво да губят. Те са в РФ, щат или не щат. Нямат свобода, която да им бъде отнета. А докато са в състава на Русия, това с Фургал ще се повтаряа. Понеже нищо не се е променило в Кремъл от времето на Брежнев. 


П.С. И не спорете с мен по отношение на разписките за неразгласяване на информация. Още 1959 г., когато загиват Дятлов и другарите му, такива разписки са взети дори от родителите на загиналите, от спасителите, издирвали дятловци, от всеки, който е участвал в случая. Какво секретно има в гибелта на група студенти? В Русия са маняци на тема Секретно. Защо? Защото така се прикриват редица убийства и изтезания на хора. Редица престъпления на военни, КГБ, държавни органи. Турят печат Секретно и никой не рови в делото. Това е Русия. 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182143
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930