Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2016 08:10 - Стачката на миньорите
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 385 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.10.2016 08:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Миньорите от Бобовдол стачкуват. Не са си получавали заплатите. Това е главната причина. 
Очевидно работодателят им разполага с връзки във влстта. И твърде не си дава зор. Кое ме кара да мисля така? 
1. Гледах тази сутрин репортаж от предприятието. Как изглеждат миньорите и как техните работодатели и шефове? Миньорите гледат унило, плаващ поглед, което винаги е признак на потиснатост. Когато очите на човека не стоят точно между двата клепача, а ирисите са малко нагоре, към горния клепач. Има разстояние между ириса на окото и долния клепач. Това е признак на потиснатост, имам много наблюдения по въпроса.
Шефовете на миньорите са в силна кондиция и концентрация, звучат категорично, няма и следа от потиснатост.
Така стават ясни позициите на двете страни.
2. От определени медии изченаха статии по въпроса. Търся в Блиц.бг статии за миньорите от предишни дни, излиза съобщение - НЯМА ТАКВА СТАТИЯ. Имаше и я четох. И я коментирах.
Информационното затъмнение означава връзки на работодателите с властимащите.
3. Условията, които поставят шефовете на мините говорят за чувство за безнаказаност у тези шефове. Една руса лелка каза, че ще дадат заплатите само на тези миньори, които не стачкуват.
Хайде сега да разтълкуваме какво означава това.
- Това е непризнаване на правото на стачки, на израз на недоволство.
- Това е дискриминация и изнудване едновременно.
- Това е обвързване на заплатата със стачката. А ако стачката се отмени като законно средство, чакайте бой и безредици. Кое е по-добро? Да има стачки, които могат да дадат определени резултати, или да няма стачки и да има неотпушено недоволство, което ще се излее там, където не трябва?
4. Наглостта на шефовете на мините ми говори за връзките им във властта и увереността им, че са безнаказани.
5. Упоритото мълчание и неучастие на синдикатите с тази стачка говори, че синдикатите знаят откъде духа вятърът и затова не се намесват, в случая не си вършат работата.
Когато един обикновен гражданин задлъжнее на държавата или на фирма, то държавата или съответната фирма изпращат заплашителни писма и съдии. Защо работниците и техните синдикати да не могат да изпращат заплашителни писма и съдии на некоректния работодател?
Щом държавата може да изземва от нас, защо ние да не можем да изземваме от работодателя, и то дори имуществото му и имуществото на семейството му!
Ако законите са жестоки към гражданите, защо те не важат със същата жестокост и към работодателите, и към фирмите, и към самата държава?
Кое е най-дразнещото в случая? Прикрива се информация за стачката, потиска се протестът на миньорите, чийто труд е от най-тежките!
А ние дори не знаем заради какво друго, освен заради заплатите си тези хора стачкуват! На фона на повишаване цените на водата и енергийните продукти!
Знам, обикновено към хора като мен се поставят упреци, че искат да оправят света. Но и най-дребното камъче обръща колата! Ако днес си затулим очите за този проблем, утре той ще се изроди и ще ни причини много и друг вид страдания! Най-лошото е отчаянието на хората, които не вярват в закона и приемат лишаването от заплата и лишаването от право на протест като нормално в тази държава, а то не е нормално!
Не си играйте с вярата на хората, за да не я търсите със свещ утре!






Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 180157
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031