Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2016 11:25 - А в това време в Русия
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 960 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.11.2016 11:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
А в това време в Русия....
Противно на хистериите с новия президент на САЩ, аз си продължих обичайните занимания. Сред тях и хобито ми - разни любопитни неща. Дълго е да рзправям как стигнах до тези клипчета, важен е резултатът.
Докато бг телетата викат ура за Русия, аз имах възможността да наблюдавам руските настроения и движението на руския ум. И много ми заприлича на хитлеристка Германия в навечерието на 2 световна война - същият фанатизъм и същите манипулации с историята, същият свиреп национализъм в ущърб на други народи.
По ред на номерата.
Гледайки руските клипчета, в които едни и същи хора се произнасят за различни неща, изискващи различна компетентност, стана ми ясно ето какво.
Руснаците отричат някога да е имало в Русия татаро-монголско иго. Донасят от 300 реки вода. Какво е иго. Какво значи татаро-монголско. Нямало татаро-монголи. Е, няма. Но има и татари, и монголци.
Руснаците ако ги питаш, на Куликово поле нищо не се е случило. Там Дмитрий Донской се е гушкал с някой хан. Като сме тръгнали, да питам - изобщо има ли такъв човек - Дмитрий Донской? От руския клип става ясно, че този човек никога не е освобождавал родината си от татарите. Ако е имало бой, той е бил между руснаци и руснаци. Дмитрий Донской е някакъв измислен герой, дори не е герой. Но това си е тяхна работа - не искат да знаят за човека, който ги е освободил, ОК.
Това, което прави впечатление е, че руснаците отричат татаро-монголското иго, за да си погалят егото - никой не ги е поробвал. Щрауси. Вместо да покажат, че са способни сами да се избавят, те изобщо отричат да са били владени. Значи им предстои да повторят историческия урок.
Егоизмът им и фанатичният им национализъм ги кара дори да отричат собствените си герои.
Нататък. Мен ме интересуват съвсем безобидни теми, несвързани с политика - примерно, аномалиите и паранормалните явления в Далечния изток. Любопитно е. Необикновени неща. И какво слушам в руския клип? Че откритите археологичсеки разкопки в Далечния изток, в Сибир и Урал свидетелстват, дето местните монголиди - нанайци, например, са едни никои на собственатая си земя. Тая земя първоначално била обитавана от високата цивилизация на славяните, на индоевропейците, но най-вече на славяните, понеже еди-кой си знак от еди-коя си плоча приличал на знака на Перун. А па сетне напридошли диваците с дръпнати очи, които възприели славянските знаци и богове!
На никой руски ум не му минава през ума, че може знакът на Преун и знаците от плочите в Сибир да са от един и същи източник, който да е от такава стара цивилизация, че когато тя е съществувала, славяните дори не са били блясък в очите на бащите си. Може и сходството на знаците да е изфабрикувано.
Народите на Урал и Сибир имат такива епоси и такива легенди, които приличат на "Стар Трек" и на "Междузвездни войни" едновременно. Разказват за богове, слезли от небето! Свидетелстват за нечувани дори и за нашето време технически постижения, устройства и летателни апарати.
Уралският народ манси разказва за това как ние, хората, сме сънят на древен старец и когато старецът се събуди, нас няма да ни има! /Аз мога да поспоря по въпроса, но в момента това не е предмет на постинга ми. /
На мен това ми говори за докосване до нечия непозната мисъл, до нечий чужд ум. Гледам на местните народи като на хора, които грижливо са съхранили спомена за нечий чужд ум, ум на същества непознати за хората днес. Легендите и епосите са като кутийка за спомени.
Какво да коментирам повече - руснаците имат претенции, че китайските земи са били руски! Понеже в Китай били открити гробове на хора от европидна раса, ерго - това са руснаци! Китай благоразумно е забранил достъпа до гробовете, не иска да бъде изкаран руска провинция.
Като сме почнали така, да питам РАН дали пък и Виракоча не е бил руснак? Рижи коси, рижа брада. Кетцалкоатл? И без това в руските клипове на тема история се разпространява идеята, че руският народ бил най-древният и от него почвали всички народи. Примерно, турците и арабите - също са руснаци.
Я си кажете, москали, от коя планета сте дошли? Кои извънземни жени сте оплодили и кого още ще изкарате руснак? Знаем, че турските султани от Сюлейман Великолепни нататък са украинци. Но понеже Русия е владяла Украйна, руснаци са, а?
Чудех се аз откъде се е взела тая нордическа раса извънземни, а те били руснаци! Пустите клисурци, станали московци!





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182748
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930