Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2017 10:58 - Предизвикателство
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 611 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.03.2017 20:18


Прогнозите за бъдещето на Македония вещаят все по-голяма власт за албанците вътре в нея и федерализация, след което - разпад.
А аз имам предложение. Питам Скопие - искате ли да се обедините с България? Какво ви предлага тази възможност?
1. Цялост на Македония. Вече няма само вие да се разправяте с Албания и с албанците, но и цяла България. Тоест, получвате едно рамо.
2. Ние ви приемаме, признавайки езика ви, културата ви, действайки и с общото ни историческо минало. Разбираме се за официалния език - може да бъде български и македонски, нека ви е комфортно в новата държава.
3. Името може да бъде Република България и Македония. Така, както има Тринидад и Тобаго, например.
4. Ние не откъсваме територия от никоя държава със или без референдум. Македония решава иска ли такова обединение, както и България. Никой не е ощетен.
5. Управляваме се равнопоставено българска и македонска част на държавата заедно, тоест, решаваме заедно, не всеки поотделно. Готови ли сте за такава равнопоставеност или ви трябва натиск по сръбски модел?
6. Заедно с нас ставате член на ЕС и НАТО. Вашата защита е ваше и наше дело. Нашата защита е наше и ваше дело.
7. Пазарите ни стават общи, вътрешнодържавни, няма мита, границата между България и Македония става вътредържавен орган за контрол, а ако съвместно решим, че нямаме нужда от граница, премахваме я.
8. Вписваме в договора за обединение, че икономическите задължения отпреди този договор си остават за всяка една от страните, съответно, за България, за Македония, И това е правилно, защото вие не бихте искали да се разправяте за американските Марици у нас, там ние сме си отговорни. Обаче оттук нанатък заедно поемаме задължения и права.
9. Заедно сме по-силни в еврозоната, претендираме за европейска държава на по-вискока скорост.
10. Договорът влиза в сила след съответен одит по всички области на живота. Чисти сметки - добри приятели.
11. Като средство против украински синдром, да се договори, че никоя територия от новата държава не може да се отделя със или без референдум, без общото съгласие на двете и части България и Македония.
12. Не, това не е федерация, а една държава от две части със столица София.
Това е, македонци. Помислете си искате ли да се съхраните. Ако сега започна да разглеждам действията на Албания срещу вас е едно, а друго е, ако ние и вие сме една обща държава. В първия случай се бъркам във вашите работи. Във втория случай защитавам своето.
Към българите имам кратичък апел. ДРАГИ МОИ СЪНАРОДНИЦИ. ДО ТОЗИ МОМЕНТ ВИКАХТЕ, ЧЕ МАКЕДОНИЯ Е НАША. ИМАТЕ ЛИ ГАЩИ МАКЕДОНИЯ ДА СТАНЕ НАША? СМЕЕТЕ ЛИ ДА СЕ ИЗПРАВИТЕ ПРЕД ПРОБЛЕМИТЕ И ДА ПРИЕМЕТЕ РАДОСТИТЕ, КОИТО ТОВА НОСИ? ИСКАТЕ ЛИ МАКЕДОНИЯ ИЛИ НЕ?
Знам, че моментът е труден за Македония. Че и за България. Е, ми то когато е лесно, и баба знае. Ние затова сме свои с македонците, сме братя, сме с едни гърди пред всички желаещи Македония - защото смеем да я имаме, когато това е трудно. Хайде да ви видя каква ракия сте - силна или слаба. Македония е на една ръка разстояние. От нас и от нея зависи. Я да ви видя българи и македонци - смеете ли? Колко струвате, когато е трудно.

П.С. Добавих още две точки по-горе, като мислих върхи безопасността, единството и целостта. Разликата от всички други държави е, че никой никого не кара насила да се обединява. Примерно, и Британия, и Русия са завладявали държавите, които са в състава им. България не завладява Македония със сила, не принуждава никого на нищо. Ако искаме, ако искате - става обединение. Ако не искаме, ако не искате - всеки се опрсавя сам. Пак сме приятели.
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 180040
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031