Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2017 16:47 - Как да стане това
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 393 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.04.2017 16:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Стана ми интересна една статия тук в Блог.бг - Ще закопаем ли България. Идеята на автора е интересна, но са изпуснати тук-там някои неща из предвид.
Например, не ми е ясно как ще стане това възпитание на циганите в училище така, щото циганин да влезе, българин да излезе? 
Първом трябва да закрием българския Хелзинкски комитет, благодарение на който се пръкнаха най-много брадати цигани-ислямисти и джихдисти.
След това, училището трябва да се нагърби със задачата да възпитава, а то бяга от нея като дявол от тамян. Родителите възпитавали! Е? Как възпитават родителите-цигани? Пращат цигането да проси, краде и проституира. Или ако е момиче, го женят, за да му вземат парите от баба-хакъ.
Очевидно е, че училището трябва да възпитава, но то не иска. Мен ако питате, училището е в задънена улица, понеже като не възпитава, то не може и да обучава.Как ще научиш някого на нещо, ако не умееш да му въздействаш? Постепенно учителите ще разберат, че няма кой да им свърши работата и ще дойдат на моя акъл. Но нали първо трябва да си нашокат канчетата, за да стигнат до тези елементарни истини.
Хубаво е училището да създава български настроени граждани. Но как да стане това на практика? Нито учениици, нито учители искат да ходят на учлище, мразят го еднакво и еднакво се радват на ваканциите. Учениците търпят, знаейки, че школското театро все някога ще свърши. Учителите търпят заради заплатите си. Дори някой да е въодушевен, ентусиазмът му бързо се изпарява. В училище цари агресия и тази агресия не се премахва с лекции, учебни часове и педагогически съветници. Тази агресия иска ежедневна учителска работа по трансформирането и в съзидателна енергия.
За да стане възможно патриотичното възпитание на децата, трябва те първо да бъдат обучени да се отнасят сериозно към задълженията си и към училищната работа, да спазват училищния правилник, да бъдат контролирани междуличностните отношения в класа. Особено последното! Понеже именно междуличностните отношения са генератори на агресия в класните стаи. Едва стъпили на такава здрава основа, можем да градим патриоти.
Добре, ако някой има по-хубави идеи, кажете. Мен ако питате, учениците не са обучени да работят в екип. Оттам и егоизмът, оттам и доминирането на едни над други, оттам и бой и агресия. Всеки се смята за най-важен, няма усещане за екип. Вместо да си допълват действията, учениците се надвикват, надплюват, надпреварват в лошия смисъл на думата.
Докато това не се преодолее, докато учениците нямат изградени училищни навици, какво ти патриотично възпитание... Благодаря, ако изобщо има каквото и да е възпитание.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182286
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930