Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2017 08:28 - Ехото от дупката
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 703 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Месечните сметки са платени и след тях семейството ми разполага цифром и словом с 300 /триста/ лева до края на месеца, а той още не се е и преполовил.
Да видим.
За ток в жилище в София, което сме ползвали пет дни - 80 лева. Няма бойлер, няма климатик, готварска печка не сме ползвали, 5 дни карахме на сухоежбина. Само мием чинии и перем на ток. Вода пак там - 34 лева. 
Вода на друго едно място в София - 25 лева.
Близу - 40 лева. Кабелджиите от Близу са бамбашка. При тях можеш да се абонираш, но не и лесно да прекратиш абонамента. Първо в рамките на София се преместихме да живеем на друго място, Близу не прекрати стария ни договор за кабел и интернет, нито се съгласи да премести абонамента ни, а заедно с него - кабелите и интернета на новото място ПАК В СОФИЯ. И така станаха два абоманенмта, единия от които плащаме, но не ползваме. Близу може да ти отвори нов абонамент с нов договор, но не и да ти премести услугите си на ново място, дори ако това е в един и същи град. Преместихме се да живеем извън София. Правилно, Близу каза, че не се интересува, в новото място, където живеем, също има офис на Близу, ние отидохме там и оттам ни казаха, че за прехвърляне на интернет и кабел от един град в друг и дума не може да става, пък и при нас в блока не можело да се прокара кабел. Абонирахме се за друга, местна кабелна компания.
Та така. Сега сме с три абонамента, като ползваме само местния кабел, Близу сме го отписали, но не и Близу нас!
На новото място - ток 159 лева, кабел 26 лева.
Е? Какво имаме дотук? 300 + 80 + 34 + 25 + 40 + 159 + 26 = 664
Търпение. Още не е свършило!
Майстор Киро санировача. Домъкнат оот домоуправителката Бойка, която със заплахи ни задължи да санираме. На този човек миналия месец платихме 466 лева, а този месец - още 500.
664 + 500 = 1146 лева. Това е от кесията ни, от хляба ни. И ние мизеруваме заради месечните сметки, понеже всеки гледа да ни дере. Виж колко струват олио, хляб, закуски, за дрехи и обувки не говорим, просто не си ги купуваме. У дома си ходя с един мъжки потник и 3/4 панталони втора употреба. Ходя с обувки за осем лева.
Ще речете, дайте нещо под наем. Как? Не ни постигат парите да наемем хора да се разчисти в наследственото жилище. Книги, дрехи на дъртаци, багаж всякакъв. Разчистваме на прибежки - когато и колкото можем. Последният път като се прибра, направо боледувах. Работим, като бурлаци на Волга, и пак не му се види краят. Ще упорствам, няма да спра работата, но ще отнеме време.
Следователно, и добре да печелиш, в България не можеш да имаш висок стандарт, услугите са така организирани и фирмите действат така, че да те оставят на границата на съществуването. Работа. Ами, търся си, но дистанционна, понеже само това мога, имам проблем с краката. А от дистанционната работа се намира главно какво? Продавачи на боклуци и гледайте реклами за жълти стотинки, отваряйте имейли пак за дребни пари. Като докарате до 100 лева, обадете ни се.
Защо това, за което пиша да е политика? Ооо, политика е, и още как! Моят пример е извадка на обществото, и тя става свирепо важна, когато наближат избори. А като се натрупа обществен гняв, не чака и избори!

П.С. Не ви ли се струва, че токът е така скъп заради американските Марици, чиято продукция ние купуваме по посочени от американците цени, за което са виновни българите, сключили договора за американските Марици. И отделно ЧЕЗ и останалите разбойници дерат и са на огромна печалба на нашия гръб. Което пак адресира нещата до българските правителства, сключили съответните договори и оставили без контрол цените на тока. А цените на тока свалят правителства. Нали помните?
Отделно, депутатите са приемали некачествени закони, които позволяват на кабелджиите да закрепостяват гражданите.
Отделно, няма рагламент за олихвавянето на дълговете. Или има такъв регламент, но той е прекалено разтеглив и позволява на всеки да туря лихва. А за да се слага лихва на дълг, трябва съответните кредитори да са оторизирани за това! И да имка регламент за оторизираѝнето!
Отделно, има политика "Платете и после ако искате се оплачете", която е пак позволена от закона! Законите са негодни, а депутатите са безсрамно добре платени!
На Мая Манолова и трябва цял един щаб, тя сама не може да успее да се разправи с всичките безобразия.



Тагове:   цени,   закон,   Киро,   Бойка,   дерат,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 179991
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031