Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2017 14:09 - За сметките и за кръчмаря
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 352 Коментари: 0 Гласове:
0



Кой и кога прави одит на ЕРП-тата, на Софийска вода, на Топлофикация, на телефонните оператори? Кой проверява дали сметките на гражданите не са надписани или редовно надписвани? 
ЕРП-тата имат претенции, че се краде ток. Но как законът решава този въпрос? Нали си давате сметка, че не е по силите на обинковен гражданин да докаже, че токът му се краде или сметките му се надписват? Правят ти проверка на електромера или дори го сменят - и все едно че нищо не е било.
Плащаш в неползван имот ток 60 лева за месец.Работят само хладилник и фризер. Вода - ползваш я веднъж в месеца да си умиеш лицето и ръцете когато си в имота - 30 и кусур лева. И така - близо стотарка за неползван имот. И се наложи другаде да си търсим прехраната, защото в София не можехме и сметките да си плащаме.
Защо плащаме такива високи сметки за неползван имот? Член от семейството ми стоя в имота само един ден за време от цял месец, и ей ти на сметката - близо стотарка за ток и вода. По-евтино ти излиза на хотел!
Знам, че има Комисия за защита на потребителите. Обаче трябва ли да търча с жалби, и да чакам от умрял писмо, когато просто може да има редовен одит на ЕРП-та и други фирми за подобни услуги? Как държавата гарантира, че ЕРП-та, Софийска вода, телефонни оператори не вършат измами с месечните ми сметки?
Хайде да разграничим нещата. Става дума за ток и вода, неща от първостепенна важност в бита. Потреблението е масово. Същото е като цената на хляба. И трябва да се контролира, регулира и проверява от държавата, и то системно.
Защо няма и такъв вид услуга - да си купуваш карта за предплатени услуги за ток и за вода? Да има абонамент за услугите, но да има и предплатено плащане. Свърши картата - не ползвам и никой не ме отрупва с лихви на закъсняло плащане.
Не искам да се жаля от доставчиците на услуги, трябва ми редовен одит за тях, който да ми гарантира, че не ми надписват сметките!


Тагове:   вода,   ток,   услуги,   сметки,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 180075
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031