Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2018 11:17 - На запад от Азовско море
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 352 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Украйна. Искам да погледнем на ситуацията не с болка, а с прагматизъм. Да се концентрираме върху въпроса как да се излезе от кашльока, а не как да навлизаме навътре, като крещим.
Мили мои, още когато Путин след прокълнатата руска олимпиада нахлу в Крим стана ясно, че той слага ръка над Азовско море. Много по-=рано във времето, когато Янукович е подписал договор за руска база в Крим, още тогава този украински президент е подписал смъртната присъда на Украйна. Путин просто е следвал плановете на руските тайни служби и военни. Отначало военна база в Крим, след това анексия на Крим, след това - отцепване на Донбас от Украйна. Ако забележите в руската преса - една от следващите цели е Одеса. 
Дали СССР или Русия, това винаги е било империя на злото и винаги е посягало първо на съседните си държави. Без значение на историческото време и на политическия строй, Русия винаги е искала влияние в Европа. Като гледа лукса и реда, постиженията, напредъка в Европа, Русия винаги е искала да им сложи ръка, да си ги приджоби, както в момента прави с Украйна. Завист. Алчност. Това е скритата болест на всяка империя - завист и алчност, непоносимост някой друг да е по-богат, по-успял. Именно по тая причина Русия все е в центъра на световните войни, война не минава без нея. И все с натиск към Европа. Руснаците са гладни за Европа. Иначе няма да търсят как да си пробутат руския газ. И на тази Русия, винаги свита в юмрук от поредната диктатура, Европа отговаря с отделни, парадиращи с независимостта си държави, говорейки многогласо, вместо в един, европейски глас.
И сега - към Украйна, която има нещастието да има за съсед Русия. Това е превърнало Украйна в руски придатък, придало и е руски образ, а на опитите и да изгради своя независимост, да има свой облик, Русия брутално отговаря с окупация. Един инцидент с украински кораби е достатъчен, за да се възползва Русия за нови кражби на украинска територия. Какво стана, Путя, с "Украинците са наши братя?" Нали ти казах, долен и безскрупулен руснак - ако украинците си имат брат като теб, врагове не им трябват! Това ли ви е руското братство?! Казвай, да имформирам българите навреме - да са няасно - братята са братя, но сиренето е с пари. Който е брат с руснаци, неговото е руско, а руското пак си е руско! 
Тия трима дърти козли на Кремъл - Путака, Шойгу и Лавров, като нямат милост на Украйна, от която земя е произлязла Киевската Рус, как може да им се вярва за каквото и да било! Те крадат украинска територия и арестуват украински кораби, а какво да очакваш, ако не си руски брат! пФУ!
Какво може да се направи за Украйна? Зависи какво и доколко искате. Това го казвам и на европейските политици, и на американските. След развоя на събитията в Азовско море, направо е безотговорно да се снеме и една санкция срещу Русия! Ако не се реагира, Украйна няма да е единствената жертва и Русия този път няма да се задоволи само с източна Европа. Ако Москва беше сигурна, че еднолияно може да завладее целия свят, нямаше да преговаря с никого. Иначе наглост и амбиции не и липсват, и, кактовиждате от случая в Азовско море, Москва отлично използва и най-малкия повод, за да граби, окупира, налага правилата си. 
Ще оставим ли Украйна отново да се превърне в господин никой? Да зависи от Москва и да диша, когато Кремъл и позволява? Ще изоставим ли Украйна точно когато тя се нуждае от нашата помощ? 
Русия не просто окупира, а задръства търговските пътища на Украйна. Ако ЕС наистина иска, може да намери как да се отвори път за Украйна до европейските пазари, повече инвестиции в Украйна. 
Известно ми е как ЕС гледа на руските газови потоци, обаче не заради Украйна, а от българска гледна точка пледирам - спрете северния и турслия поток. Изгонете Русия от европейския пазар, поне докато Москва не се откаже от окупационната си политика.
Имам предложение. ЕС да купува газ от САЩ, при условие, че цените са по-ниски от руските и че цените се определят за най-бедните държави по коефициент бедност. 
Ако Тръмп иска още един нов пазар, ще се съгласи. Предупрждавам, че България няма да добива шистов газ и няма да трови хлебородените си земи. 
Ако САЩ действително искат да оазптят Москва, могат да се договорят с ЕС и да ни продават евтин газ. Поток през Турция може да остане, ако газът идва от Азърбайджан, а не от Русия. Но това може да бъде само резервен канал. Основните доставки - от САЩ. Ако има добра нволя и желание за помощ към Украйна, която ЕС да включи в сделката със САЩ, по своя прецененка, като за потенциален член на ЕС.Така Украйна също може да ползва американски газ. Не е невъзможно САЩ да стъпят на европейските пазари, въпросът е доколо го искат. 
И все още очакваме разработките на Тесла и безжичния ток!




Тагове:   търговия,   украйна,   империя,   Русия,   газ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182585
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930