Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2019 02:43 - Северна Македония такава каквато е
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 1694 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.02.2019 04:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нещата в Северна Македония се случват толкова бързо, че дори се правят попътно. След години застой сега държавата се приобщава към Европа така, както не е било от години. Което е хубаво.
У нас много се дискутира дали и какви промени ще има в македонските учебници, по което работят съответните комисии. Напомням и на двата народа, че напасването помежду ни, дори да има трудности, ще стане, зависи от желанието и на двете страни. Нали разбирате, че много години сме били разделени. Това трябва да се преодо;ее и вече го правим.
Оптимист съм.
Мен повече ме вълнува един вътрешнополитически въпрос в Македония. Споровете за албанския език като втори официален. На какво се основават претенциите? На числеността на албанците в Северна Македония. Тука е мястото да отбележа някои фактори, които са по-важни от числеността.
Да си спомним докъде беше стигнала Македония преди България да се намеси в нейна полза в ЕС. Албанското население решило, че не е малцинство и иска парче от държавата. Така се стигна до струпване на войски от саъседни на Македония страни около границите и, защото да не би само албанците да искат част от държавата? Великите сили вече умуваха дали да не поделят Македония между съседките и. Точно тогава България ви защити от разпад - всичките вас, и македонци, и албанци. Скъпи албанци, като държите на своето, вие как мислите - дали българеите не искаха да се присъедини Македония към нас и всинца вие да проговорите на български? Ние надделяхме над егоизма си, което съветвам да направите и вие - за единството и благото на Северна Македония. Засега вие не сте доказали, че се идентифицирате със собствената си държава. Напротив! Докато влезете в парламента и пуснахте запис на химна на Албания. Няма да толерирам поведение на сепаратисти.
Как мислите, дали заради албанците ние, българите, защитихме единството и независимостта на Македония? Или заради македонците, които чувстваме като своя кръв! Обичайки тях, обикнахме и вас.
Можеше, скъпи мои, можеше да си вземем част от Македония, а друга част да отиде в Албания, но тогава, драги ми албански партии, щяхте да гледате ЕС през крив макарон. Дори ако иска да стане член на ЕС, Албания не е готова за това. Къде и е отказът от териториални претенции? Къде и са човешките права? Там царува законът на вендетата. Причина за отмъщение с убийство може да бъде обикновено повишаване на тон, кавга, спор, псувня, бой. Единият убива другия, кой когото изпревари да си отмъсти. Избити са мъжете в цели кланове, а жените им живеят като мъже, обличайки се в мъжки дрехи. Това е Албания.
Северна Македония има много по-големи шансове за ЕС - пътища, мита, търговия, свободно движение на хора и стоки...
Не ви трябва втори официален език, трябва ви повече македонски патриотизъм, да пеете химна на Северна Македония, а не на Албания.
И сега, преди да сте решили, че мразя албанците, ето ви един пример за живеещи у нас хора с албански произход. Екатерина Евро. Красавица, кинозвезда от времето на соца, настояща актриса, много популярна. Синът и, Александър Кадиев, артист, също звезда, играе в театъра, работи в един ТВ канал и всяка сутрин събира очите на жените. Млад, красив и талантлив. Гордеем се с него! Хайде сега, драги албанци, кажете ми копче! Ето как се отнасяме ние с вашите хора - те са част от нас, обичани, признати, популярни! Така става, когато човек надделее над егоизма си.





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182261
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930