Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2019 09:49 - Ну Заяц погоди
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.05.2019 09:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ерата на Китай започна. Това е заглавие от един бг сайт. Посочва се намерението на Китай да разположи свои военни бази по света. Тъй като не ми се пише на пресекулки, искам тук да изразя мнението си разгърнато и пълно.
Казано просто, Китай навлиза в нов етап от живота си и организацията си. Като проследим движението на нещата, тази държава, оплетена в бнезперспективността на социализма, изправена пред фалит, смени подхода си и от върли комунисти китайците станаха два строя - една държава. Опряха се на теорията, че цветът на котката няма значение, стига тя да лови мишки. Едни биха нарекли това гъвкавост, а други - безпринципност и всеядност.
Във всички случаи, то даде плодове. Китай се разви икономически, включително и за сметка на територии като Хонконг, Макао и някои построви в Южнокитайско море.
Защо са нужни военни бази по света? Китай успешно изнася навсякъде както стоки, така и хора, не може да се оплаче от липса на пазари, чайна таун има във всяка държава, от която мирише на пари Светът е поел милиони китайски мигранти, повече от араби, цигани, негри. Какво още иска Китай? 
Пекин вече се стреми не само към търговска, а и към военна хегемония. Това е така, защото олигархия и военна машина в Китай са се сраснали. Когато това е налице, кризата не е далеч. Прилага ли се военна сила за още икономическа мощ, то значи другите възможности са се изчерпали или са били пренебрегнати.
Вина за създалата се ситуация имат и западните държави. Замислете се - всички машини, включително и космическите, се произвеждат в Китай. Защо? Защото са евтини. Както виждате, на запада евтиното започва да му излиза скъпо.
Китай е заел и заемая доста пазари, като няма реципрочност - примерно, България няма такова място на китайския пазар, както Китай - у нас. Така че, купувайки техните евтини стоки, ние осигуряваме заплатите както на техните производители, така и на техните военни, които тепърва смятат да се разгръщат по света.
ЕС няма квоти на китайсия пазар. Няма контрол над китайските мигранти -0 колкото европейци в Китай, толкова китайци в Европа. Това не е така.
ЕС и САЩ тепърва ще разбират, че се нуждаят от обща и единна стратегия по въпроса. Тръмп се надява на Путин в региона и греши. Русия е не по-малко лакома от Китай. Евроскептиците дерат за разделяне на Европа, и те също грешат. Господа, Азия е агресивна, и ако досега не сте го разбрали, поне не пречете ная ония, които го разбират. Идеята не е военни действия, идеята е недеопускане на азиатска грубост у дома ни. Цитирам изказвания от един форум. "По-добре китайка, отколкото бг кифла..." Коментар: И кой ви каза, че ако китайските военни си направят бази по света, китайките ще стигат до вас? По-скоро, подготвяйте се психически работодателят ви да е китаец, и тогава - жална ви майка. Друг постинг: "Фашизмът на САЩ не може да се търпи повече, свободният свят трябва да се опълчи на заразното зло и действията на Китай са такива". Коментар: Да замениш САЩ с Китай, това е от трън, та на глог, че е по-висок. Ако американците ви изглеждат фашисти, само гледайте на какви маймуни ще ви обърнат китайците. Ще ви накарат да се чувствате като предмет, защото те помежду си именно така се отнасят. Затова там никой не може и да помисли да се отдели от другите - ще бъде стъпкан, от психически до физически.
Понякога се учудвам до каква степен българите са духовно разконцентрирани, дотам, че безкритчно приемат всекиго, стига той да е силен на деня според тях. Аз може да харесвам китайската култура, храната им, разни други техни неща, но не дотам, че работодателят ми да е китаец, а аз - финикиец.
Има такива плиткоумни българи, които виждат Китай като свободен свят, какъвто тази държава никога не е била и няма да бъде. Там дисциплината е свирепа, диктаторството е в размаха си. В Китай има робство, което не се признава, но съществува. Върхушката така се е ояла с власт, че се уригва на злато. Президентът им е с доживотен мандат. Само дето още официално си нямат перстолонаследник.
Китай е държавата, поради която Северна Корея съществува. Изкупува им стоките, мацва отгоре "Мейд ин Чайна" и продава, хранейки севернокорейските голтаци и насърчавайки Ким да размахва ракети. Така Тръмп е зает с дебелото севернокорейско джудже, което лае срещу Америка, а Пекин в това време разгръща войски по света, превръщайли се във военна олигархия.
Напомням ви, господа, трябва ни единна европейско-американска стратегия за търговия, обмен и мигранти, за да не се отбраняваме поотделно от Азия.
Дебелоглавият запад е поверил производството на машини на Китай, откъдето купува, без да мисли. Политиците са готови да преговарят с Пекин, и, купувайки китайски стоки, да финансират китайската армия. Но не и да прибегнат до собствените ни европейски резерви. Дебелогъзите гърци от душа мразят Германия, западна Европа е лепнала етикет "Фашисти" на германците. А забравят, всички забравят, че това е нашата европейска работилница за машини, би трябвало да го знаете, след като окрадохте и изобретенията, и учените на Берлин през 1944 г. Не Китай, а Германия и Швейцария трябва да ни доставят машини. Имаме от най-качественото, а сме го заменили с евтинии. Да имаш у дома си Пако Рабан и да го замениш със Слава Зайцев...
Ну, Заяц, погоди. Върпосът е чия роля ще си изберете в тоя филм, ако ще влизате в него.


Тагове:   Азия,   китай,   сащ,   Европа,   военни бази,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 180164
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031