Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2019 10:13 - Търсят се будали
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 525 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.05.2019 10:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Липсват лекари-специалисти. Готви се разпределение за младите лекари. Хекимян мъдрува заедно с гостите си в студиото и всички са единодушни, че системата е болна. Когато по върховете мислят как да живне здравеопазването, все задължителни мерки им са в главите.
Моето виждане.
Ако аз съм специалист, млад или не, откъде да знам, че някоя болница търси лекари? Свободните работни места от дъжд на вятър може да бъдат намерени в бюрото по труда, и то - само за хора от съответния регион. Отворете сайтовете за работа - аз, специалистът, там трудно ще си намеря работа. Защото преобладават позиции за: медицински представител /сиреч, търговец/, неквалифициран медицински персонал и други.
Липсват педиатри и съдебни лекари. Откъде да знаем, че изобщо някой търси такива лекари, след като работните места не се обявяват? На сайта на колко болници има обявени свободни работни места? Военна болница София, Пирогов, други болници? Няма обявено търсене на лекари! Нещо повече! Самите болници укриват свободните работни места, понеже се пазят за свои хора. Развъртете се из Пирогов, Военна болница и Горна баня да видите колко докторски синчета са назначени край татковците си. И то от години е така! Съпругът на Илиана Йотова бе назначен едно време в болница Пирогов с препоръки от ЦК нас БКП!
Изобщо не им вярвам, че липсвали лекари. Ако липсваха, щеше да има търсене. Такова няма. В провинцията нямало лекари. В кой сайт на провинциална болница пише, че се търсят лекари?
Друго. Когато се обяви свободно работно място, работодателите не обявяват заплатата. Или е по договаряне. Или зависи от броя пациенти. Най-често се търсят специалисти за медицински центрове, а всеки доктор иска да работи в болница! Медицинският център може да е допълнение към работата, но не и основна работа! Питайте самите доктори дали и те мислят така.
Коронният номер на работодателите - лъжат, лъжат, лъжат! Обявен е един размер на заплатата, а после се оказва друг. В обявата пише, че ще стига до 1500 - 2000 лева, а се оказва, че работната заплата е 1000 лева, над нея каквото си изкараш. Няма лошо, обаче ако се пише истината и не въвеждат лекаря в заблуждение.
Работодателите се възползват от закона, за да изнудват търсещия работа! Когато напускаш едно работно място, имаш 30 дни предупредителен срок. Едва тогава си получаваш документите и кандидатстваш за нова работа. В този момент новият работодател те прецаква - променя нещо в условията за наемане или добавя условие, което не е споменато в обявата. Например. Напуснал си предишното си работно място, изчакал си 30 дни по закон. Подаваш документи за ново работно място и новият работодател е намалил размера на заплатата, която е обещал в обявата. Това не ти харесва? Имаш ли избор? Вече си напуснал работа и още не си започнал нова работа. Работодателят те изнудва и ти приемаш изнудването, понеже в противен случай оставаш без каквато и да е работа!
Велинград. Лекар, нает на работа с условие, че ако напуска, подава предупреждение не един месец предварително, както е по закон, а три месеца предварително! Това е постигнато именно чрез изнудване от страна на работодателя  в момент като описания по-горе.
Не ви вярвам, че липсват лекари! Ако наистина липсваха, провинциалните болници, каквато е МБАЛ Велинград например, щяха да осигуряват за специалистите и семействата им безплатна квартира, служебна кола и служебен телефон!
Гледай как на запад търсят лекари. САЩ: Болница еди-коя си, град еди кой си, щат..., кани лекар- специалист. Предлагаме безплатно настаняване, служебно жилище - къща в близост до училище, до магазини, комуникативни центрове. Бонуси за района ... Служебна кола. И прочее. В Европа който постъпва по същия начин, има доктори. Който не, като Британия, търси ги, но никой не е луд да се самонаема в чужда държава. Отгоре на всичко, САЩ имат непробиваема защита на американските лекари. Там чужденец може да стане доктор само след като камила премине през иглени уши. Тука всеки руснак, турски гражданин, бежанец е доктор, ако представи документи. В САЩ и да представи документи, това нищо не значи. Американските доктори са отлично платени и защитени.
Колко над средната заплата у нас е заплатата на един доктор? Питам за основната заплата, понеже тя е записана в договора му за работа.
Не търсите доктори, а искате да плащате колкото се може по-малко за колкото може повече работа!
Във Велинград все още НЯМА увеличение на заплатите на медиците, което премиерът обеща. Нямало нищо черно на бяло.
И ми разправяте, че се търсят лекари? Не е вярно Търсят се будали.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182755
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930