Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2019 14:23 - Сега
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 541 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За евровота. Поне в България това е предизборна кампания на омразата, дирижирана от БСП. В политическото пространство всеки се зачуди чии кирливи ризи да извади, как да наклепа някого. Елена Йончева яхна метлата. По-злобно същество от нея в политиката до момента няма.
Апартаментгейт. Тераси. Къщи за гости. Всичко това бе размахвано в предизборната кампания. То в нормалния случай трябва да бъде разследвано, виновните си поемат отговорност и толкоз. Но понеже обстоятелствата не са нормални, някои политици в компания с медиите изобретяват нови начини за лов на вещици. Точно в това се превърна предизборната кампания - в лов на вещици. При това, плчяката са политици и партии, а ловците са самите вещици начело с Елена Йончева.
Защо е тая злоба? Защото БСП няма с какво постигнато да се похвали и няма какво да обещае. Защото определени политици провокират избирателите към наказателен вот, а това е доста непродуктивно като избор. Все едно шефът на фирма да назначи някого наказателно за другиго. Защо да назначаваме на работа едни политици за наказание на други? На нас ни трябват обещания и изълнение на обещанията. Трябват ни гаранции за бъдещето, а не отмъщение. Каква полза, че съм отмъстен/а, ако съм с празен джоб? Каква полза, ако изпуцаме всички налични пари, като повишим заплати и пенсии, ако след това трябва да гладуваме като няма пари? Трябват ни гаранции за развитие на икономиката, откъдето ще дойде и увеличението на заплати и пенсии.
Не гласувайте наказателно, това не ви гарантира адекватен избор. Гласувайте взискателно, това ви гарантира, че ще получите най-хубавото от наличното в момента.
Писна ми да ни правят на будали преди избори - развяват мръсните гащи на противниците си, за да ни пробутат себе си като партия.
И неее, работата не е в противопоставянето властимащи-опозиция. ДПС винаги са били бамбашка. И не си изпускат нервите и злобата! Гледах Карадайъ на предизборен митинг, той не плюеше никого, а говореше на хората, че ДПС ще работи ЗА ТЕХНИТЕ ДЕЦА! Защо другите партии не влязат в тази орбита - работим за вас и за вашите деца! А какво е налице? БСП постоянно обвинява, Герб отговаря или се отбранява. Защо никой не ни казва, че ще работи за мир, за нас и за нашите деца?
Забелязвам, че колкото по-близо е до Москва дадена партия, толкова по-евроскептична е и толкова по-голяма злоба излъчва. Както бг социалистите, така и крайно десните в Европа поднасят Европа на тепсия пред Москва, пред всеки, който идва от Азия и иска Европа. За мигрантите се карат като цигани, едни искат да приемаме мигранти на килограм, други искат да се откажат от ЕС заради мигрантите. А е просто - мигрантите да си заминат, ЕС да остане. Защото прекалено много са лакомите усти, зинали да погълнат Европа - Русия, Китай, араби... Все народи, настроени за експанзия.
Друго, което ми направи впечатление в тази предизборна кампания. В България не е приет закон, ограничаващ участието в изборите на кандидати, срещу които се води разследване или вече са осъдени. От което се възолзваха редица хора, включително и Елена Йончева. Тя гледа да я изберат за Брюксел, след което властта и да и позволи да притисне съда и никога да не понесе отговорност.
Разни лицемери ми излизат с твърдението - всеки е невинен до доказване на противното. То е ясно, Йончева е свободна именно затова. Но позицията, за която кандидатства - евродепутат, изисква кандидатът да не е разследван! Това е моралният праг, който е по-висок, отколкото за обикновените хора!
Кажете ми кой работодател назначава човек, разследван за каквото и да е? Защо аз, избирателят да го правя?
Местан най-безсрамно си е пуснал самореклама за ДОСТ, с негова, Местанова снимка. Тоест, изберете го за евродепутат, за да му се размине! Това е най-безсрамният клип от цялата кампания!
Крайно време е от избори и от избирателни длъжности да отпаднат кандидати, срещу които има разследване и такива, които са вече осъдени. Трябва закон за това!
Не гласувайте наказателно. Гласувайте взискателно. Искайте! Сега е моментът!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182342
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930