Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2019 07:19 - Имало едно време в Китай
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 362 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.06.2019 07:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
4 юни 2019. Точно 30 години от кланницата на площад Тянънмън в Пекин. Удавени в кръв студентски протести, погубени животи и азиатска жестокост.
Знам, че днес Китай ще се направи на приятно разсеян, все едно че нищо не е било. Но е било! Има неща, за които не трябва да говориш, ако искаш да се разбираш с властите в Китай, и Тянънмън е едно от тях. Това е най-кървавото и цинично погазване на човешките права в обозримата ни история. И ако смятате да се доверите на настоящата власт в Пекин, - а тя е пожизнена за Си Дзинпин! - помнете, че тази власт няма милост към собствените си китайци, камо ли към чужденци. Дори тяхното китайско божество е загрижено за тях - изпраща де на когото свари сънища с тълпи китайци, които се нуждаели от мир. Защото едната половина на Китай ще воюва с другата му половина. Божеството е нахално и не виждам какво общо имам аз с любиния му Китай, но така или иначе, опитва се да чете морал на когото не трябва. Какво зависи от мен за съдбата на Китай? Нищо. Китайците сами си правят всичко. Примерно, приемат за спасител на държавата си кървавия Дън Сяопин, по чиято заповед и езвършено масовото убийство под открито небе на Тянънмън.
Цинизмът на китайската власт стига дотам, че обявяват за полезно тъпкането на студенти с танкове. Като смазали този протест, те отказали Китай да протестира и виж колко хубаво си живеели китайците сега. На което ще отговоря само с едно - Та значи, всички ръководители от Дън Сяопин досега, а заедно с тях и китайският народ вече 30 години се хранят с месото на убитите младежи на площад Тянънмън? Така излиза. Родината на протестиралите и загинали през 1989 се храни с месото на мъртвите. Благодарение на терора над тях, днес Китай е икономически добре. Който търгува с Китай, също яде мъртвешкото месо на загиналите по време на протеста. Разбирате ли за какво говорим - Китай ни храни с мъртвешко месо! Полива ни с мъртвешка кръв.
И си мислят бедните китайци, че никога повече у тях няма да има протести. А къде ще денете пролятата на този ден кръв, която вика към небето за отмъщение?
Те си мислят, че като са богати, не може да има недоволен народ. Може и още как! Забелязвам, че най-върлите отцепници от големи държави обикновено са най-богатите области - виж Донбас, който за Украйна е стратегически важен. И понеже наблизо е Русия, то пошла-поехала. Има и други примери, богатите създават най-големи вътрешни проблеми. А Китай е богат. Значи, очаквайте фойерверки. И, както в Турция, на когото му падне пердето и започне действия срещу властта, ще знае, че няма тън-мън, защото има Тянънмън. Тоест, ако не убива властимащи, самият той ще бъде убит. Докато преди 1989 е имало отворен клапан, през който да изализа парата, сега клапанът е здраво запушен и се очаква с времето да гръмне. Сега вече няма да е обикновено недоволство, а омраза и готовност за убийства. Понеже властта е дала такъв пример, убивайки недоволните, вместо да разговаря с тях.
Харесвам Китай, но не този на диктаторите. Из дебрите на нета срещах руснаци, които наричат езика на китайцие "мяукане". Аз го намирам за много мелодичен. Като песен. Обаче защо песента е за убити мечти и за свирепост? Когато може да бъде песен за мир.


Тагове:   китай,   Пекин,   протести,   тянънмън,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 179974
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031