Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2019 16:29 - Лебедовата песен на Ердо
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 321 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.06.2019 21:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Истанбул танцува и пя в нощта след изборите. Опозиционният кандидат Имамоглу вече е законният кмет на мегаполиса. "Втори шамар за Ердоган"? Как не. Това е юмрук в Ердоганския нос.
Помните ли как Турция стана президентска република и Ердо иззе всичката власт за себе си? Тогава, виждайки неговия разиграл се апетит за власт, аз казах: този човек греши и тепърва ще го осъзнава. И ето. Воала.
Иначе Ердо в социалните мрежи поздрави Имамоглу с победата, но това е само за пред медиите. Защо?
"Който спечели Истанбул, печели Турция". Ердоган. Дали Имамоглу не е бъдещият турски президент? Ердо си го мисли и няма да го допусне. Разговорите между него и опозицията не са бон тон, а принудена вежливост и взаимен страх.
Когато бе потушен опитът за преврат, казах - Ердо пак греши, затулва клапана на недоволството, вместо да разговаря с превратаджиите, които явно намират бунта като единствен начин да покажат какво мислят. Истанбул направо ритна президента си отзад. И това е началото. Анализатори сочат, че икономиката е причина за недоволството. Според мен, по-тежкото обстоятелство е, че Ердо преяжда с власт. Изпоарестува дори даскалите от училищата, по подозрение в бунт.
В турския парламент златният пръст е Бахчели. Има да стават пазарлъци за гласове. Ако трябва да сме точни, Имамоглу спечели заедно с кюрдите, които отдавна имат зъб на Ердо. Знам, това не е лична омраза на Ердо към тях. Просто те са се разпръснали из Азия и ги има и в други, освен в Турция държави. Което само по себе си е танц по нервите на турската власт. За да разговаря с тях, Ердо си е назначил Хакан Фидан.
Турският народ постепенно ще научи Ердоган, че агресивносста не се приветства в политиката. Зорлан гюзелликь олмаз. Това е турска пословица.
Искам да видя какво ще направи Имамоглу, как ще отговори на гласуваното му доверие. Междувременно, ще се види истинското отношение на Ердоган, и това ще стане в процеса на работата. Пред Имамоглу стоят предизвикателства. Да видим как ще се справи.
Ох, като си спомня какви скандали правеше Ердо на западна Европа, задето не му позолявала да си прави предизборните митинги в чужди държави на турски език!
И Ердо, и Имамоглу са само личности, които стоят на гребена на вълната. В Турция в момента има мърво вълнение, набира скорост цунами. В какво ще се изрази цунамито? Тепърва ще разберем. Не е задължително преврат. Имперските народи като турския обичат да вярват, че всичко ще е наред. Но за да е наред всичко, трябва хармония, а именно нея я няма в Турция. Започва да става интересно.

П.С. Грозните маймунеци, с чиято помощ Ердоган управлява, няма лесно да сдадат властта. В момента са бесни от загубата. Смятат, че тяхно право е било да са на мястото на Имамоглу. Горкото момче Екрем Имамоглу! Никак няма да му е лесно! Народът срещу маймуните на Ердоган.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 180028
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031