Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2019 04:06 - Сагата по брекзит
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 361 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.12.2019 05:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След победата нБорис Джонсън над Великобританиея и над здравия смисъл, да обсъдим Великобритания отвъд брекзит и отвъд отношенията и с другите държави. Защкото това, на което сме свидетели в момента, е резултат от вътрешна политика, която преминава във външна. Сега ще разберете как става това. 
Хайде да надникнем в кралския дворец, повеже нещата се случват паралелно. Там след смърттта на Даяна влязоха три снахи, никоя от които - принцеса по рождение. Отварям малка скоба, за да ви съобщя подозренията си, че откакто я няма Даяна, принцовете /включително и Чарлз/, ако искат да се оженят, преминават през някаква унизителна процедура по заповед на коронованата бабичка. Това е нещо, което те никога не биха споделили с жените си. Но това е само мое подозрение.Личи им на принцовете, че се страхуват от дъртата кралица. 
Но това, заради което сме в Бъкингам, е малката ретроспекция, с която ви предлагам да сравните. Даяна и дошлите след нея снахи. Сега медиите много лицемерят - как Кейт нарушила еди-какво си, а па да не гоаворим за горката Меган! А истината е друга - тази, коьято преобърна двореца, традициите му и всичко, с което британците се гордеят, бе Камила. Тя се намъкна в кралското семейство, хем разведена, хем с деца от друг мъж, хем с долен произход. След нея дойдоха Кейт и Меган, но в срвнение с нея, те са девици. Най-малкоко защото нито едно от младите момичета не е стъпило върху трупа на законната хена на принца, както направи Камила. Нито Кейт, нито Меган не са съсипали брака на принца, за да се омъжяат и да влязат в двореца.
Както казах, съпругите та Уилям и на Хари не са от благороднически произход. И мнозина бързат да обвинят тези момичета, че са се възползвали да се покатерят по дворцовата стълба. Обаче истината е друга! Колкото и влюбени да бяха и Кейт, и Меган, те нямяше дори да посмеят да погледнат към принцовенте, ако дъртата кралица не искаше това. А защо и е да иска? Отговорът е под носа ви. 
Крамица Елизабет 2 вече не иска истинска принцеса с благородна кръв, както беше Даяна. На Бъкингам не му стиска да има снаха, която е родена принцеса, защото - гледай Даяна! - такава принцеса и познава кирливите ризи на кралското семейство,, и знае как да си има работа с тях. Даяна е била възпитавана да бъде принцеса, а Кейт и Меган не са, те усвояват в крачка. И двете момичета са много добри, и вината за ситуацията, разбира се, не е тяхна. Коронованата бабичка се възползва от тяхната неопитност, което е много по-лесно, след като те не са израснали като принцеси. Затова се е съгласила с браковете на внуците си - снахите са по-лесни за командване, отколкото беше Даяна. 
Какво общо има всичко това с брекзит? Има. Особено ако се вземе предвид, че идеята и желанието за брекзит произхождат от Бъкингам! Разбирай, от кралицата. Нямаше да има референдум по въпроса, ако баба Елизабет не искаше. Напомням ви, че държавата е монархия и приказките за демокрация са на книга, обаче решенията ги взема бабичката. 
Ето ви примери, за да стане по-ясно. Какво правим, ако не сме доволни от даден президент? Импйчмънт. Какво правим, ако не сме доволни от монарх? Нищо. Освен ако не възкресим традициите за преврат чрез убийство на монарха. 
Знаете ли, че баба ви Елизабет няма лична карта, паспорт и кара кола без шофьорска книжка? Личните и документи трябва да си ги подпише лично тя, като държавен глава, и товяа обезсмисляло издаването им. По същата британска логика, бабата няма шофьорска книжка и никой полицай не я спира. Който се вози на колата и, да му мисли! Шофира баба на преклонна възраст, и то без да е шофьор. 
Още ли смятате, че това в Британия е демокрация? 
И така, разделена, но управлявана с твърда ръка, Великобритания прави избори, взема нужните на бабичката решения. 
Сега, като стигнахме до фигурата на Борис Джонсън, разбирате, че дъртофелата от Бъкингам изисква от него брекзит час по-скоро да приключи, и Джонсън направо търчи през просото. Изобщо не опира въпроса дали Корбин е социалист, червен, зелен, пембян. Сблъсъкът е между хората на разума и хората на парите, които искат да управляват по-дълго и по-безотговорно. И затова, визирайки и баба Елизабет, и Джонсън, - надминаха и Хитлер! О, не е силно казано, а като разберете какво имам предид, ще ви стане ясно, че сравнението с Хитлер е дори слабо! 
И така, като си дадох труда да прочета "Майн Камф", изясних си как Хитлер е смятал да направи Германия богата и могъща държава - за сметка на други държави и народи. Не праявт ли същото баба Елизабет и Джонсън? Какво друго е брекзит, ако не опит Британия да просперира за сметка на ЕС и на държавите в ЕС? Ах, обаче Британия никого не е нападнала, както е направил Хитлер? А сигурни ли сте, че няма да го направи в бъдеще под "вещото" ръководство на бабичката и на Джовнсън? 
Всички обвиняват Хитлер, че е избивал евреи и други етноси. Вярно е. Но - без да оневинявам Хитлер! - я вижте бабичката и Джонсън, които съсипват собствения си народ! 
И ако си мислите, че визирам разделението сред британците, о, това е само част от 
нещата на пръв поглед, А на втори поглед, вижда се, че работата е дебела. Според вас, как Джонсън постигна такъв резултат на изборите? Хората харесват Джонсън и му се  доверяват? Смятате ли, че тесният кръг от управляващи плюс бабичката ще чакат народът да размисли и да се довери на Джонсън, или ще избягнат риска и ще използват наличното им оръжие? Бабата толкова много иска брекзит, че няма да се колебае да натисне спусъка срещу народа си! Какъв спусък?  
Знаете ли как големите държави укротяват протести, безредици, недоволство? Използват псигенератори, и то от години. Така Путин е на власт, изборите винаги го избират. Сега в Британия бабата драска със зъби и нокти да изкара кралството от ЕС. По същия начин - референдум и избори, утвърждаващи непопулярна, но желана от кралицата политника. 
Псигенератори се използват в Русия, Британия, САЩ, Китай и други големи държави. За това се говори в нета. Тези машини моделират поведението на хората, тъй да се каже - това е мечтата на тиранина. По света вече има убити генерали и политици, които са неудобни за управниците. 
Знам, знам, българите обичат да се отчайват - то няма прокопсия, значи ни управляват с машини. И е така, и не е. Защото, освен псигенераторите, има и неутрализатори, също машини. Тоест, ако има достатъчно смели хора, все някой ще им свие схемите и ще построи неутрализатор за цялата планета, така хем ще сме зцащитени от злоупотреби с псигенератори, хем ще имаме една защита срещу извънземна инвазия. 
Това, което ви казвам, може сега да ви изглежда от сферата на фантастиката, но е на дневен ред, след като такива машини са използвани за целите на управниците.
По същество, брекзит е насъскване на собствения народ на Великобритания срещу европейските народи, да се махнем от ЕС и да си останем само свои. Има нещо гнило в Британия и управниците и начело с бабата искат да го прикрият с брекзит и да си решат вътрешните проблиеми за сметка на европейските народи. 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182600
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930