Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2020 12:59 - Джурасик парк
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 375 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.04.2020 13:09


 Години наред припламваха войни и ние, хората, ги възспирахме. Не позволявахме да прераснат в глобални бедствия. 
Войната действа на човечеството пречистващо, но хирургично пречистващо. Ако има война, няма филантрорпия. Хората се настройват едни срещу други, ние сме добрите, а те са лошите. А когато някой е обявен за лош, много лесно се прехвърля всякаква вина върху лошия.
Русия още и още онанира на тая тема - германските фашисти са лошите, ние, руснаците, сме добрите, и бием всекиго, когото обявим за лош. Това е изродена политика, паразитираща върху войната. Кой е упълномощил Русия да съди и да определя кой е добър и кой - лош? Оръжията на Русия. Тоест, Москва води политика на война и в мирно време, заплашвайки противниците си.
Защо разглеждам въпроса за войната? Защото забелязах една закономерност, за която тук ще стане дума.
В момента цялото човечество е в мир, но дава жертви на неовладян вирус, все едно че е война. Кое създава нарушението на баланса? Липсата на ваксина и на лекарство. Няма виновен за карантината, понеже няма виновен за силното разпространение на болестта. И ако в такъв тежък за човечеството момент някой търси как да разпалва омраза, то е като маймуна с калашник. Нямаме полза от гняв и разпри. Имаме полза да си помагаме, много активно да търсим ваксина и лекарство, плюс дисциплинирано да спазваме карантината, за да нве даваме шанс на заразата. Лекарите са възприели този начин - човек, вече заразен, да си преболедува, за да изгради антитела. Ако може. Но нас не ни устройва такава мъчителна за хората борба с вируса. Трябва ни ваксина, трябва ни лекарство. Трябва ни дезинфектант, на 100 процента убиващ коронавирус. 
Сега искам да обърна внимание върху общите причини за появата на болестта. Най-силната причина е нарушаването на хармонията на света. Създал се е дисбаланс, в който зарзата идва като компенсиращ фактор. В едно балансирано и хармонично действащо световно общество пандемия няма шанс да съществува. Също както и война. 
Заразата първо се появи в Китай. Защото дисбалансът и енергията на хаоса идват от Китай. Ако отрицателното събитие /поява на вирус/ нямаше хранителна среда в Китай, нямаше и да възникне там. 
Така стигнахме до извода - дали е физическа война или е пандемия, функцията е една и съща. Компенсиране на създаден дисбаланс. 
При една война решаването на икономическите проблеми става за сметка на победените държави, което е узаконено разбойничество. 
При борбата с вируса решаването на икономическите проблеми изисква от всички голямо търпение, упоритост, изобретателност и най-вече единство. Знам, знам, голямо е изкушението да се изнамери лекарство, но да си го криеши само за себе си. Но едно нещо не пропускайте, докато лигите ви текат от алчност. Ами ако тази пандемия е само суха тренировка за бъдеща отбрана от извънземна инвазия? Или за други събития, които са неблагоприятни за човечеството. 
Крайно време е прогнозата за бъдещитне събития да стане масово използвана. И не става дума за врачки, астролози, хороскопи и прочее. Става дума за матечатически методи. Имаме теория на играта, която можое да прави прогнози. Имаме матечматически модели на ситуациите. 
Ако се подложат на математическо моделиране, събитията в историята ще се окажат редуващи се единици, чиято последователност на редуване може да се изчисли с методите на математиката. Тоест, ще знаем какво трябва да се очаква и кое след кое следва, евентуално - защо. 
Но по-главното е да работим над себе си. Защото това е другата част от модела на реализация. Война, пандемия, катаклизъм - това всичкото се случва само ако е налице дисхармония. В един момент над енергията на хармонията надделява енергия на хаоса. И това избива в някое колективно нещастие - война, бедствие, болести. 
Докато господството чрез оръжие е държавна политика, такава дисхармония ще има и тя ще търси къде да избие. Докато има борба между държавите - кой да бъде световен лидер и да дава командите, чакайте нови и нови беди. Докато Азия е агресивна и докато е налице злобна политика спрямо ЕС в търсене как да бъде разрушен ЕС, няма да има отърване от беди. Седите си на планетата Земя и плюете срещу Слънцето. И къде падат плюнките?  
Човечеството се нуждае да работи в екип, а не да се боричка кой кого да командва. Пример. Путин. Тръмп. Прекалено много егоизъм и шовинизъм. Това разваля атмосферата. Си Дзинпин. Неспасяем случай на диктатура. 
За да се превърне в екип човечеството, трябва управниците му да спрат да налагат своята воля върху чужди управници на чужди народи. Незачиетането на волята води до първите призняаци на дисхармония. Не знам, осъзнавате ли, че всинца сме в една тенджера, водата в която е топла и приятна, когато сме спокойни и толерантни, а когато се гневим, водата кипи и ври, а ние сме все вътре! 
Нали не искате да изчезнем като динозаврите? 







Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182232
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930