Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2020 08:18 - На дивана
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 525 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 07.08.2020 09:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Рано тази сутрин полицията е разкарала палатките от кръстовищата, където протестиращите кърлежи се бяха впили. Забележете как прпотестират - устроили са си палатков лагер в центъра на града, масите и столовете - там, храната, както вече знаем, карат им я с камиони. Къде ходите по нужда, господа? В палатките ли? 
Това е битпазар в центъра на града! Фандъкова им дава разрешение за протест, а те пишат лозунги за оставка на Фандъкова. 
По разказа пред камера на един от участниците в палатков лагер. Рано сутринта полицейските постове, които обикновено охраняват сборището им, се мехнали. ПХрпотестаджиите започнали да се страхуват да не би да последва атака от граждани върху тях. Атака нямало, а полицията се върнала и им наредила да разкарат битпазара. 
Възмутени, как можело. Така. Значи, когато охранява от провокатори, полицията е нужна да осигурява ред. А когато протестаджиите са принудени да спазват същия този ред, ах, полицията! Ах, тирани! Ммммм, а може ли тирените да ви зарежат и да ви остгавят на гражданите, заради които уж протестирате, да ви пребият? 
А бе, ей, стадо на хранилка! - Повтарям - карат ви камиони с храна! - Това място, дето сте си разпънали палатките, е обществуена собственост, не е къмпинг! Дори за да нощувате на къмпинг, пак се иска къмпингът да е законен, да има разрешително за тази си дейност. 
Ако търговец използва такова пространство, длъжен е да плаща тротоарно право, и тко ако му се даде! Ако вие имате право да ползвате тая обществена собственост, то аз имам същото право и не искам да ми заприщвате кръстовищата и улиците! Аз, като не протестирам, имам същите права като вас, които протестирате! 
Протест бива, да си направите шествие в разрешено пространство и време. Толкоз! Кой ви е разрешил палатки по улиците! Кой ви е разрешил замерване с предмети? Видях в кадър, как един мъж носеше пластмасова касетка, пълна с рапани, протестаджиите вземаха и хвърляха рапаните. СПОНТАННТО, А? Доматите, които ви носят, за да замервате. СПОНТАННО, А? 
Медиите, няма две мнения, трябва да показват нещата такива, каквито са, но в случая бТВ, Канал 1 и Нова ТВ моделират и отношението на зрителите към случващото се, внушават - ах, горките панаирджии, полицията им махнала палатките.Вместо да попитат самите панаирджии - не смятате ли, че е незаконно да установявате палатки в центъра на града? А че тогава цигжаните могат да си разположат катуна в центъра на града и никой да не гъкне. Щом може за протестаджиите, защо да не може за всички? Точно затова не може никой да разполага палатки и да си прави битпазар в центъра на София. Независимо от мотивите си и от обстоятелствата! 
Ме3диите се държат като ято гарвани - вместо да призовават към обществен ред, те поощряват хранилкаджиите да нарушават този ред! 
О, можете да ми кажете, че мога да не гледам, че медиите са свободни. Свободни са, обаче аз им плащам всеки месец такса на кабеларките. И за тая такса имам право да изисквам от медиите! Ако не са кабеларките и рекламите, как се издържат медиите, а? Отдавна, много отдавна трябваше да мога да гледам телевизия през което и да е мое компютърно устройство, където и да се намирам. Всичките канали на живо да гледам така и никакви кабели. Не да купувам гледането на пакет канали, а да си избирам канал по канал. Искам избрани от мен канали, а не всичко заедно. Много неща ми дължат мезиите, които се хранят от моя джоб!  И не очаквам от тези медии да поощряват нарушщаване на обществения ред! 
Колкото до полицията. Браво на нея! Дори е малко това, което са направили! От мен ако зависеше, щях да накарам палаткаджиите сами, със собствените си ръце да махнат палатките и да приберат битпазара от улицата. Не да ми врещят защо полицията им събраа боклуците, ами сами да прибчерат палатки, маси, столове и прочее. Протестаджиите! Що не ви докарат и дивани, да се опнете на голям пай насред улицата, а? Само диваните ви ги няма там. Работата на полицията е да осигурява ред. Тя го и прави. Не нарушщавайте обществения ред и си протестирайте мирно.  
Гледах по един тв канал как докато журналистка с патос разправя за смъкнатите панаирджийски палатки, какво направи един от протестаджиите? Гледаше към обектива нагло ухилен и се изплю, като плюна обилна слюнко-храчка с нещо бяло в нея. Плю на тротожара, разбира се. Ей това ви е културата на протеста! 

P.S. Виктор Николаев пита Валери Симеонов - кой предложил премахването на палатките? АЗ ГО ПРЕДЛОЖИХ ВЧЕРА В МОЙ ПОСТИНГ, Николаев! И още въпрос на Николаев към Симеонов - Не се ли страхувате, че така можете да настървите протестиращите още повече? Николаев! Този, дето организира панаирджийския протест, за да влезе във властта, той да се страхува да не ме настърви мен! Че и да дойде на власт, жив ще го изям, като знам с какви средства си служи и какви битпазари прави в центъра на града, за да си наложи волята. Николаев пак продължава да внушава на Симеонов - ама рейтингът ви сега, ама това законно ли е да управлявате? Законно е, Николаев, понеже този парламент е избран на избори. Следващата смяна на властта или запазването на властта е на следващите избори. 

P.S. Пак по Нова ТВ репортер пита полицай за премахването на палатките. Ето какво е установила полицията. При проверка на документите сред прротестаджиите има хора с криминално минало, съдени за кражба, за икономически измаоми и за други измами. Има дори баба с психически проблеми. Тя, на 72 години, била представител на партия Боец. Като оставим хумора, оказало се, че новината за бабата е фалшива, жената била с психо проблеми. Ей това са протестаджиите, тоест, хранилкаджиите. А бе, аз отдавна исках за питам, кой ги изхранва тези хора, след като по цял ден седят из палатките и по кръстовищата, протестирайки. Сега знам отговора. Първо, камионите с храна. И следващото, ами че те протестаджиите, са криминалци. Крадци. Въпросът отпада. Те са на работа, стоейки на улицата и крадейки. Каква изобретателност! Хранят ги, плащат им на ден протест, и отгоре на всичко криминалците си имат повод да са на улицата и да крадат. 

P.S. Хранилкаджиите щели да възобновят окупацията на улици. Казвах аз, че тепърва тия ще стават все по-агресивни, докато разберат, дали номерът им минава. Имам моменти, когато трябва политическа воля. Този момент е такъв. Бойко трябва да се научи да показва политическа воля. Управляващите партии са избрани на избори и дължат лоялност и към тези, които не споделят прлотеста. Разбери, Бойко, поведението ти ще покаже на хората дали има смисъл да гласуват! Защо да гласуват, ако една хунта може да си спретне протести и да смени правителството когато си пожелае? Ако е демокрация, всички, включително и протестиращите, да спазват законите. Защо само хранилкаджиите да имат права? И аз имам права. И настоявам на правото си да има обществен ред. Оказва се не само че мнозина сред хранилкаджиите са криминалци, ами са и рецидивисти. Смятат да повторят престъпното си поведение -
окупация на обществени места. 



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 179952
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031