Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2020 16:30 - Конституцията
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.08.2020 16:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Четох предложенията на ГЕРБ за промени в Конституцията. Някои неща не харесах. Член 28. чужденци да стават собственици на българска земя. 
Относсно президента. Правилно, активността при гласуване да е над 50 процента. Но правата му да се прекратят! Президентът или да се премахне като длъжност, или да се избира от парламента. Президентът да носи съдебна отговорност и да няма имунитет! Това къде е? А ако има имунитет, то имунитеттът на президента за може да бъде отнеман. Така няма да имаме самозабравили се хвалипръцковци от сорта на Румен Радев. 
Другите промени в Конституцията - нямам забележки. Много държа президентът да бъде окастрен.
А! И понеже от Президентството казаха - Къде в Конституцията пишело, че президентът трябва да е обединител на нацията? Ами, напишете го в Конституцията!  И посочете, че при поведение като Румен Радевото, сиреч, насъскване на протести и призиви - смачкайте ги, пометете ги, изгонете ги - президентът да носи съдебна отговорност. Също и при демонстрация на агресивно поведение както вербално, така и по други начини президентът да носи съдебна отговорност.
Това е Озверинът, който трябва да се приложи към Радев и към такива като него. Но мене ако питате, президент не трябва. Не сме длъжни по Конституция да имаме президент, а Конституцията може така да се промени, че да няма такава длъжност.
Действай, Бойко!

П.С. Електронното гласуване. Къде го има по света? Естония, Канада, Норвегия, Швейцария, Индия. Тоест, позволяват си го главно два типа държави - или такива, в които законите се спазват и електронните мошеничества сурово се наказват. Или държави, в които законите се спазват поради бой с тояги, както е в Индия. Тоест, държавите с електронно гласуване се броят на пръстите на едната ръка. 
Велрикобритания, Турция - държави с огромни претенции, но никой от тях ну гласува електронно. 
Аз питам - с какво е гарантирано електронното гласуване, че няма да има измами? Да не говорим, че се нарушава тайната на вота. Служебните лица ще знаят за кого гласувам аз на всички избори... Ами измамите? Какво ще направите на компютърните специалисти, които са преправили моя вот? Хораота гласуват масово за едни депутати, а печелят други. Как ще отговарят компютърджиите и защо да ги е страх да мамят? Такъв измамник ще бъде осъден на смърт? До живот? Ще бъдат иззети имотите му и парите му, да остане гол като тояга? Ще има забрана да работи с компютър? Мен ако питате, смърт. Само това може да уплаши мошениците. Ама ние нямаме смъртно наказание. Не ни трябва и електронно гласуване, което не може да бъде гарантирано с нищо. 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182877
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930