Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2017 16:17 - Пак ли
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 807 Коментари: 0 Гласове:
0



Путин смята да посети България следващата година, когто се навършват 140 години от Освобождението на България от турско робство. Това щеше дае много мило като израз на внимание и заявка за сътрудничество. АКО. Ако не бяха плановете на президента на РФ по същото време да сключи с нас сделка за руския газ.
Тоест, какво излиза? Путин смята да осребри за пореден път руско-турската война и Освобождението на България. Когато българите седнат на масата за преговори с него, просто да не им е удобно да му откажат каквото и да е - как се отказва на освободител. А това е нелоялно, нечестно. За което и говоря през цялото време. Драги ми руснаци. Аз обичах и вас, и Русия напълно безплатно, не защото ви дължа нещо, а от сърце. Което явно е било голяма щедрост от моя страна. И тя трая, докато не разбрах, че когато имам различия с вас, вие веднага ми напомняте, че повече няма да ме освобождавате. Което ми дойде дюшеш. Понеже - колко прав излезе Левски! - който ни освободи, той ще да ни и зароби.
Казано накратко, Путин се кани да дойде на празника ни, за да ни пробута руския газ. Вече веднъж изпищяхме. Чудя се на българския мозък - и говедото, ако го бият, не се връща, а българинът не си извлича поука. Пак иде да го бият. След злополучния АЕЦ Белене, плащаме на Русия като попове. Бойко, - гледах предизборна негова среща в Пазарджик, - каза как се е молил на Путин КАТО МАЛКО ДЕТЕ, за да не вървят наказателни лихви по милиони на ден, които България трябва да плаща на Русия. Заради сключения с Русия договор за Белене и неустойките по него. И след тия неустойки, след съдебното преследване срещу нас, ние пак да правим сделки с Русия?! Да участваме в мънки бизнес? Понеже всички сделки Газпром ги сключва така - на тъмно, без подробности, обгражда се с търговски тайни и накрая, когато решим да извадим нещата наяве, излиза, че или плащаме, или правим което Русия иска от нас, понеже нашите управници тайно от нас, при условия на търговска тайна са подписали неизгоден за нас договор. А неустойките излизат от джоба ни!
След тая гадост да не сме мазохисти да сключваме нов договор с Русия за каквото и да е!
За мен всеки договор, касаещ нещо на наша територия, ако не може нашата държава да го прекъсне еднострнно по своя преценка без неустойки, това не е договор, а подарък за чужденците.
За Путин празникът на България и сделките му са едно и също. И той смята да извлече полза. Не че руският президент не е добре дошъл за националния ни празник. Но е грозно да бъде използван 3 март за целите на руската търговия.
Путин, или който там негов двойник си! Не те ли е срам, уроде, да използваш простодушните доверчиви българи! Искаш България и пазарите и за своя газ. Обаче си се взел много насериозно. Слез от пиедестала. Слез на земята.
Наистина ли искаш България да ти е като у дома ти? Ами, не си го показал, Путин. Когато искаш някого, дай му воля, дай му избор, бъди благороден и търпелив. А дотук какво имаме налице от руска страна? Натиск, изнудване, използване на русофилите за целите на Москва, Путин се оплака от нас на Ердоган. Ей това имаме досега. Нямам впечатление Москва да търси приятелство с нас.
Напомням думите на Левски: "Нам трябва не господар, а свобода и човешко равенство". И е стигнал до този извод без да е учил в Сорбоната или другаде из Европа!



 


Тагове:   Русия,   празник,   путин,   договор,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 183128
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930