Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2018 19:04 - Държава на бандити
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 1764 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Софийските таксиджии мразят държавата и излезе, че са прави.
За тая държава ние гражданите сме чували за изтупване за пари. Ние все знаехме, че ни управлява мафия, която не зависи от поитическите партии, но чак дотам...
Казано накратко. въпреки разорителните ремонти, на които ни подлагат съседите в Лозенец, София, семейството ми изсиска пари за данък. Обаче в данъчното на Лозенец София ни обляха със студен душ. Тъй като собственикът-наследник на имота, не си е издал нотариален акт /цената на който нотариален акт е като една заплата!/, държавата в лицето на данъчните му изисква делкарация, все едно че ей сега е придобил имота. Което не пречеше на държавата да взема данък от наследника ДОСЕГА. Обаче сега имало нова наредба. Не знаем коя е тази наредба, не ни информираха. Но съгласно нея, трябват Удостоверение за наследници, нотариален акт и скица. И въпросът се закучи при скицата на имота.
Да не мислите, че всичките документи се издават на едно и също място?!
От данъчното в Лозенец отиваш в най-близкия кадастър. За скица. Която също струва пари!  В кадастъра казват - от нотариалния акт не става ясно дали този имот е този имот. Вървете си намерете геодезист, за да ви издаде удостоверение за идентичност на имота. А геодезистите са частни фирми. Подаваш документи надлежно, обаче - неее. Имало скица на имота, обаче нещо не я разбират, не им е ясно. Обаждат ти се впоследствие, дни след като си подал документи за удостоверение за идентичност. Искат да влязат в имота и да го снимат. /При подаване на документите казаха, че нямало нужда/. И това не им е достатъчно! От фирмата по геодезия, звънейки ти по телефона, заявяват, че искат да влязат и да снимат и у съседите, в съседния апартамент. Преди всичко, можем ли да заповядаме на съседите да си преоставят апартамента за снимки? Освен това, собственицата я няма там, няма дори с кого да се говори! Камо ли да получим съгласие. И така, ако съседката не пожелае частна фирма по геодезия да и снима апартамента, ние не можем да си платим данъка.
И хайде да коментираме дотук. Ако има нещо неясно в скицата, то не е наша вина, скиците са правени от държавата и се съхраняват от държавата. Направление "Архитектура и гароустройство към столична община би трябвало да съхраняват и ползват скиците на имоти по електронен път. Удостоверения, скици и всичко по имотите би трябвало да е там. Но не е. Иначе как ще дерат пари от нас частните геодезисти и други фирми, които обикаляш в кръг, за да си платиш данъка?
А аз си продадох селска къща, за да платя дълговете на свекърва ми, дъртата вещица!
Всичкото зло идва от София! От Лозенец. През другото време ни тормози съседско-майсторска мафия, а сега вече - и данъчните. Направо ни заплашват, за да изкопчат от нас пари за ремонти. За саниране платихме близо хиляда лева. След снаирането водосточната тръба течала, дадохме 300 лева. След смяната на водосточната тръба падали мазилка и керемиди, и все в нашата тераса, майсторът оставил свинщината след себе си, валял дъжд, водата не се оттекла и ние получихме нови заплахи, този път от съседката Бъчварова. Почистихме свинщините на майстора. Сега се готви ремонт на покрива и тези съседи, които не дадат пари, ще бъдат съдени. А това са пенсионери и други такива. Чистачката Бистра мете и мие безплатно - удържат и за ремонт.
По покрива се ходи, керемиди се трошат нарочно, за да се отваря работа за майсторите. Чували сме стъпки над главите си нощем, по малките часове. Бе открита цяла дупка в покрива в таванската стая на съседката Антоанета, вратата залостена отвътре и вътре - кози крак.
Писна ми от бандити.
Бойко, мерси за новата наредба, поради която не можем да си платим данъка.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 182976
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930