Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2020 18:08 - Бг гетото
Автор: mikula Категория: Политика   
Прочетен: 471 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.03.2020 20:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За българските лекари е думата. Когато бг пациентът е в нужда, те са му длъжни. От своя страна, той нищо не им е длъжен. 
Израз на тази ненавистническа политика към лекарите е поправката в закона, която задължава лекарите да помагат на заразени хора под страх от пробация и глоба. 
Нека започнем с онези доктори, които вече работят с болни от коронавирус. По думите на китайските им колеги, те допускат същата гпешка като китайците. Разболяват се европейски медици, защото не умеят да се пазят при работа със заразени пациенти. Никой не ги обучава и никой не използва китайския опит. 
Четем из форумите - бг лекарите се лигавели, подавали оставки, не искали да работят със заразени пациенти. Докато италианските и австрийските им колеги напирали да работят, дори песнионерите-медици. Я ми кажете, любезни мои сънародници, колко австрийски и колко италиански лекари са бити и малтретирани при изпълнение на служебните си задължения? 
Срам било, ако лекар, който има нужните условия и отказва да работи със заразени хора. Ами ако този лекар е хронично болен и на възраст, правеща го по-достъпен за инфекции?! Ами ако този лекар има хронично болни и възрастни хора в семейството си?! Това не се брои, а? Демек, ако теб държавата те задължи да копаеш канали и ти ми кажеш, че имаш ишиас, аз ти казвам .- ишишасът ти не е оправдание. Срам те било! Между лекарите и близките им може да има например диабетици и други с хронични заболявания.
За това, което изисквате от бг лекарите, вие, българи, нищо не давате насреща! Вие сте едни нагли прошляци, които искат да се лекуват колкото може по-безплатно и лекарите за всичко да ви са длъжни. И като ви се натрвупа напрежение, да пребиете някой лекар, че вие да се разтоварите, а той да се натовари. 
И - любимата на всички търтеи и лузъри Хипократова клетва. Сякаш лекарите са длъжни да работят практически за нищо и да рискуват всичко свое.
За да имате морално право да изисквате толкова много от лекарите, бг говеда, тряБва много повече да им плащате! Ако вие вземате по 1000 лв. заплата месечно, минималната докторска заплата да е 5000 лв. Ако вие получавате по 1000 евро, докторите да получават минимум по 5000 евро. Отделно нощен труд и работа по празниците да са месечно 1000 лв. Щом една Гала може да взема 40-50 хилядарки на месец, защо един доктор да не може? Ааа, ама телевизията е частна, затова е така добре платено. Ами и всичките болници, също като зъболекарите, ще станат частни и ще си избират пациентите, няма да лекуват всекиго. Не всички гледате Гала, което не и пречи да е отлично платена. 
За да получавате от бг лекарите толкова много, колкото искате, трябва за студентите-медици обучението да е безплатно, студенти и доктори да са освободени от военна слуожба, освен ако не са военни лекари. Безплатна почивка и безплатно лечение за докторите и за семействата им. Безплатни за доктора курсове за квалификация - семинари, конгреси, хабилитиране и прочее. Към лекарския съюз да има борд на лекарите, с чието единствено разрешение и след изпити чуждестранните лекари да имат право на практика у нас. В САЩ е така. А как са заплатени американските лекари! За да искате повече от медиците, трябва да сте готови да предоставяте на доктора и на семейството му безплатно и самостоятелно служебно жилище, кола, телефон. Откъде пари?! От данъците ви, милички. Здравната каса да излезе с официално обяснение, че тя не покрива реалната стойност на лечението ви и да е длъжна да ви дава безлихвен кредит за лечение. 
Ако задълженията на един доктор ще са толкова драстични, то и заплащането му трябва да е шокиращо голямо. Един квалифициран лекар да си докарва по 20-3000 хиляди  месечно. За тези пари той ще си възстановява силите, ще ходи на почивка, за да има сили за моменти като този, когато искате от него майка си и баща си. 
Когато дойдете на друг акъл и се погрижите бг лекарите да са отлично заплатени, тогава ще спра да ви наричам нагли просяци, каквито сте сега. Поалучавате здравеопазване, за което реално си плащате, сиреч, мизерно, каквито са плащанията на здравната каса за лечението ви. Вижте колко струват същите операции в чужбина. Обаче когато ви трябва лечение в чужбина, ревете по медиите - дайте да съберем пари! Никой от вас не нарича чуждестранните доктори да са мошеници, искащи много пари и полагали Хипократова клетва. 
Получавате толкова здраве, за колкото си плащате. И понеже сте свикнали с трици маймуни да ловите, затова сте лузъри.
В чужбина лекували по-добре! Ами хайде гит към чужбина. Щом там е по-хубаво. Опитът показва, че и да сте зад граница, пак си идвате да се лекувате, понеже е по-евтино.
И накрая завършвам с любимия рефрен на циниците сред вас - докторите да не са ставалри доктори. А вие, драги мои, да не сте се раждали и да не сте ставали пациенти. Ето ви танто за танто.





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mikula
Категория: Политика
Прочетен: 183184
Постинги: 170
Коментари: 18
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930